Ezek a gyakori öltözködési hibák azon túl, hogy lerombolják az összképet, durván öregítik a megjelenést. Csak pár apróságra kell odafigyelni, hogy megnyerő legyen a megjelenés.

hirdetés

A tavaszi szettek rengeteg lehetőséggel szolgálnak, elképesztően izgalmassá teszik a megjelenést. A sikkes külsőhöz nem feltétlenül kell túlgondolni az összeállításokat, ám néhány apróságra nem árt fokozottan odafigyelni. Ezek az öltözködési hibák simán rádobnak 5-10 évet a valós életkorra, ám szerencsére nagyon egyszerű elkerülni őket.

Öltözködési hibák, amelyek durva öregítő hatással bírnak

Laza felső és bő nadrág

Manapság a túlméretezett holmik hihetetlenül trendi viseletnek számítanak. Nem csak kényelmesek és divatosak, a megfelelő kompozícióban kifejezetten feldobják a megjelenést, sőt, akár alakformáló hatásuk is érvényesülhet. Idén azonban a nadrágok között is a széles szárú, bővebben szabott fazonok tarolnak, amelyek adott esetben cseppet sem mutatnak előnyösen egy-egy oversize felső kíséretében. Persze van az a kombináció, amely nem öregíti a megjelenést és cseppet sem rombolja le a nőiességet, ám az alakot eltakaró, túlzottan bő összeállításokkal nem árt óvatosan bánni.

Kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Ősz haj mellé semleges színek

Sokan úgy gondolják, hogy az ősz haj már eleve öregíti a külsőt, különösen az arcot, azonban ez cseppet sem ennyire egyszerű. Nem mindegy, hogy a hamvas tincsek kellőképpen ápoltak-e, valamint a frizura fazonja szintén sokat nyom a latban. Bármilyen meglepő, az sem mindegy, hogy az ezüst hajzuhatag mellett milyen árnyalatú darabok tűnnek fel az öltözékben. A semleges színek sápasztják a bőrt, amire a fehéres hajtónus is rátesz egy lapáttal. Nem érdemes fakó, sápasztó árnyalatokat viselni, célszerű élénkebb darabokat kombinálni, hogy igazán üdítővé váljon az összkép, így az öregítő hatás könnyedén kicselezhető.

Kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Hosszú felső és maxiszoknya

A maxiszoknya igazi sztárdarab a tavaszi szezonban. Sikkes, nőies és kényelmes, tökéletesen passzol az átmeneti szezon változékony időjárásához is. Akár magas sarkú cipővel, akár edzőcipővel remekül mutat, bármilyen stílusban és bármilyen alkalom esetén abszolút megállja a helyét. Alapvetően cseppet sem nyomja össze az alakot, testmagasságtól függetlenül bevethető, azonban hosszú felsővel összeboronálva nem csupán a nőiességet rombolja le, még öregítő hatással is bír. A baki könnyedén elkerülhető, célszerű rövidebb blúzokkal párosítani, vagy legalább elöl betűrni a hosszabbra szabott pulcsit vagy inget.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

Fekete összeállítások

A fekete szín rendkívül elegáns, azonban ha túl sok van belőle, akár még előnytelenné is válhat. Amikor nyúzott, fáradt az arc, még inkább öregíti a megjelenést, éppen ezért nem árt óvatosan bánni vele. Kortól függetlenül bevethető, egyáltalán nem tiltólistás árnyalat, azonban célszerű más, vibráló, élénk vagy éppen világos tónusokkal kombinálni. A kontraszthatás ilyenkor pozitívum, és még az elegancia sem vész el!

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Vastag harisnya a szoknya alatt

A tavaszi időszakban már előkerülnek a rövidebb szoknyák, nem probléma, ha kivillannak a lábak a ruha alól. A változékony időjárás és a hűvös reggelek miatt azonban sokan a vastag, akár pamutanyagú harisnyákat részesítik előnyben. Ezek a változatok nem feltétlenül nevezhetők nőiesnek, sőt, akár évekkel öregíthetik a megjelenést. Tanácsos inkább vékony harisnyát választani, vagy hidegebb napokon egy testszínű leggings felett viselni az áttetsző fekete verziót.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters/Christian Vierig/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés