Bár sokan rögtön a gömbölydeden telt idomokra asszociálnak a hallatán, az alma alkat nem feltétlenül a duci testképet jelenti. Az efféle testfelépítés sajátossága közé tartozik a viszonylag rövid és zömök felsőtest, amelynek vonalai a derékív hiánya miatt kissé összemosódnak. Ezt a területet akkor is érdemes megfelelő ruhafazonokkal, optikailag korrigálni, ha nincs szó jelentős súlytöbbletről. Az alábbi divatblogger előnyösen formálja alakját a nőies öltözködés eszköztárát használva, ezáltal karcsúbbnak tűnik a dereka.

hirdetés

Amy Astrid stílusos megjelenésének köszönhetően nagy népszerűségre tett szert az Instagramon. Bár imádja a divatot, a fiatal nőnek jobban oda kell figyelnie arra, hogy milyen fazonokat részesít előnyben, hiszen mellben erősebb és van egy kis pocakja, amitől optikailag teltebbnek tűnik a sziluettje.

Az alma testalkat egyik szembeszökő jellemzője, hogy a törzs vonala rövidebb és kevésbé ívelt, a lábak viszont jóval karcsúbbak a felsőtesthez képest. Ez az arányeltolódás plusz kilók nélkül is megnehezítheti az öltözködést, de néhány alapvető, egyszerű karcsúsító trükkel elérhető, hogy csak az előnyös területek kerüljenek kiemelésre, a has környéke pedig hangsúlytalan maradjon.

A blogger nőies domborulatokkal rendelkezik, de nincs jelentősen elhízva, ám alma alkatának köszönhetően a felsőteste számottevő súlytöbblet nélkül is kerekebb. Ízlésesen igyekszik elterelni a fókuszt a pocakjáról, valamint a párnás csípőjéről, és a magasra helyezett derékszabásokkal is inkább a formás lábait hangsúlyozza. Tudatos öltözködésével nőies szintre emeli az alakformáló rafinériákat, amiket érdemes tőle ellesni.

Ilyen csinos lehet az alma alkat: sokat számít az előnyös öltözködés

Amy nagyon ért ahhoz, hogy a legdivatosabb fazonokat segítségül hívva, hogyan hozza egyensúlyba az arányait. Szereti a miniszoknyákat, melyek a hosszú lábaira terelik a hangsúlyt, de nagyon ügyel arra, hogy a testalkatának megfelelő fazonra essen a választása.

Ezért általában magas derekú, enyhén A-vonalú, átlapolt, vagy rakott verziót választ, ami a mintás anyag ellenére is szépen karcsúsítja az alakját. Az alma alkat jellemzője, hogy hiányzik a derékív, ezért érdemes a törzs legkeskenyebb pontját, a derékcsúcsot kiemelni. Ettől tagoltabbnak tűnik a sziluett, és még hosszabbnak látszanak a lábak.

A kis szoknyákat általában romantikus, szinte észrevétlenül rafinált felsőkkel kombinálja. A lágyan redőző, buggyos ujjmegoldásokkal elvonja a figyelmet a felkar vastagabb területéről, a trükkösen beszűkített vagy átlapolt szabásokkal pedig a derekát keskenyíti. Cseppet sem túlzó, finoman kialakított mély dekoltázsokkal emeli ki nőies idomait, ettől a rafinált tagolástól pedig jóval keskenyebbnek tűnik a felsőtest, mert nem mosódnak egybe a kontúrvonalak.

A csinos egészruhák közül is a lenge ujjú, széles nyakkivágású, lefelé bővülő fazonokat részesíti előnyben, melyek karcsúsító szabása jóval feljebb húzza a derékvonalat, amitől íveltebbnek, vékonyabbnak tűnik a széles törzs.

A magas, húzott derékszabás mindig segítségére van, de gyakran veti be az egyenes vonalú blézerek alaknyújtó trükkjét.

A nadrággal és szoknyával anyagában, illetve színében megegyező öv remek választás a részéről, hiszen ez a kiegészítő keskenyíti a sziluettet, viszont nem visz kontrasztot az öltözékbe, ami a has területére vonzaná a figyelmet.

A divatos fiatal nő ösztönösen jól bánik a színekkel, anyagokkal és fazonokkal. A has környékére mindig olyan anyagú ruhadarabot választ, ami lágyan redőzött, vagy tartással bíró, merevebb textil, ami nem rajzolja ki a domború pocakot. A selymes, fényes anyagok túlságosan odaterelnék a fókuszt, így azonban laposabbnak tűnik az a terület.

Amy Astrid egy bájos, sikkes fiatal nő, aki nem mond nemet a trend által diktált stílusjegyekre, de tudatosan kombinálja a kínálatban fellelhető fazonokat.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés