A farmer elengedhetetlen darabja ruhatárunknak, ám fontos, hogy a nadrág megfelelően illeszkedjen a testalkathoz. Az előnyös szabás sokkal csinosabbá, nőiesebbé teszi a megjelenést, ami a kisugárzáson egyaránt meglátszik.

hirdetés

A farmert strapabíró, időtálló tulajdonságai miatt eleinte csak munkaruhaként hordták a 19. században. A hetvenes években elindult a farmerláz, és a vagány nadrágok szépen lassan meghódították a divatvilágot. A népszerűsége töretlen, nemtől, kortól függetlenül szinte minden gardróbban megtalálható legalább egy darab belőle.

Így válassz nadrágfazont, és tökéletesen fog állni rajtad a farmer

A farmeranyagot nagyon kreatívan közelítették meg a tervezők, ezért változatos ruhadarabokat szabtak belőle. A nadrágok egyre izgalmasabb formában bukkantak fel az aktuális trendek között. A farmernadrágnál szinte mindig szerepet játszott a kényelem és a praktikusság. Megjelentek a rugalmasabb anyagok, melyek szépen rásimulnak a vonalakra.

Manapság már rengeteg fazonban felbukkan a farmernadrág, így mindenki megtalálhatja a testalkatához leginkább passzoló kreációt.

 

Ahhoz, hogy ráakadjunk a tökéletes farmerre, érdemes ismerni milyen testalkattal rendelkezünk. Ötféle típus létezik: a homokóra, a téglalap, a körte, a fordított háromszög és az alma.

Homokóra alkat
A vékony, hangsúlyos derékvonalhoz, szélesebb csípő társul. A telt keblek úgyszintén jellemzik a testtípusba tartozó hölgyeket.

Téglalap alkat
Egyenes derékrész, laposabb fenék jellemző a testalkatra. Sokszor megegyezik a mell, a derék és a csípő szélessége, ezért érdemes a derekat kihangsúlyozni, karcsúsítani.

Körte alkat
A vastagabbak combok, szélesebb csípő és hangsúlyos derékvonal az ismertetőjegyei. Ajánlott a csípőtájékról a felsőtestre terelni a figyelmet, bár manapság a szélesebb csípő mondhatni szexepilnek számít. Vannak hölgyek, akik szándékosan kihangsúlyozzák ezt az adottságukat.

Fordított háromszög alkat
A testalkatot a keskeny csípő és szélesebb felsőtest jellemzi. A megfelelő ruhadarabokkal könnyedén elterelhető a figyelem a vállakról a csípőre.

Alma alkat
Ennél a testalkatnál nincs hangsúlyos derékvonal, ám a lábak legtöbbször karcsúak, formásak. A legtöbben ilyenkor ezt a testrészüket szokták kihangsúlyozni.

Rengeteg farmerfazon közül választhatsz, ezért némi próba után ráakadhatsz az ideális fazonra, ami megfelelően hangsúlyozza a vonalakat. A színek, díszítések tekintetében is változatos a felhozatal. Engedd szabadjára a fantáziád, hiszen a farmernadrág egy laza darab, ami sokféle stílusban megállja a helyét.

 

Képek a cikkben: Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés