A farmertrend repertoárjában minden évben cserélődnek, egymást váltják a különféle fazonok. Idén nemcsak a nadrágok, hanem a dzsekik, kabátok és szoknyák esetében is történt újítás, ám a stílusmixelő irányzatnak köszönhetően még a lazább szabásokkal is megvalósulhat a nőies összkép.

hirdetés

A tavaszi farmertrend most igazán változatos, a retró és klasszikus fazonok mellett az extravagáns és nőies megoldások éppúgy helyet kapnak a kínálatban.

A szezon nagy slágere egyértelműen a hosszú farmerszoknya, amelynek ezúttal az alakkövető, hasítékkal megbolondított változata lett a befutó. Lassan a farmerdzsekik és -ruhák is sokszínűvé tehetik az átmeneti időszakhoz igazított ruhatárat, hiszen egyre inkább erőre kap a napfény, aminek már olykor megtapasztalható a kellemes melegsége.

Ám a dzsekik előtt a farmerkabát lehet az áthidaló lépcsőfok, melynek már a béleletlen változatait is elő lehet szedni a parkolópályáról. A legújabb változatok kissé a trencskó fazonokra hajaznak, így a ballonkabát lezserebb alternatívájaként éppúgy számítani lehet rájuk.

Izgalmas, vagány és nőies fazonok színesítik a tavaszi farmertrend készletét

A farmercuccok halmozása egészen domináns irányzattá nőtte ki magát év elején, most egyetlen öltözéken belül elsüthetsz többféle farmerdarabot. A divatos anyag visszaköszönhet a nadrágodon, a cipődön, de az sem baj, ha az inged, sőt, a dzsekid is farmerból szabott.

Hosszú farmerszoknya

A magas derekú, hosszított fazonú farmerszoknya a nőies és vagány holmikkal egyaránt remekül összepasszol.

Bátran keverheted a stílusokat, például farmeringgel összeboronálva laza összképet mutat, ám ha edzőcipő helyett hosszú szárú csizmával kombinálod a szettet, a nőies hatás mindenképp megvalósul. Az inget érdemes betűrni a szoknyába, egy vékonyabb övvel még jobban kiemelheted a derékvonaladat.

Nemcsak a ceruzaszabás, hanem a lefelé bővülő harangalakú szoknyamegoldás is népszerű a tavaszi szezonban. Az efféle fazonok nem mutatnak jól hosszú, bő kabáttal, így érdemes megvárni velük a blézeres időszakot. A rövidebb kabátkákkal, buklézakókkal tökéletes összhangot alkotnak.

Farmerkabát nőiesen és sportosan

A kilencvenes éveket felelevenítő dzsekik mellett a hosszabb kialakítású farmerkabátok éppúgy labdába rúgnak idén, sőt, a ballonkabát vetélytársaiként jelennek meg a divatban. A kimonószabású megkötős darabok, illetve a hosszított, A vonalú és egyenes szabású kreációk veszik át a stafétabotot a korábban felkapott szőrmegalléros dzsekiktől.

A farmerdzseki nem vonul háttérbe, hanem belopja magát a nőies öltözékekbe. Persze, a vagányságát sem adja alább, tökéletes társa lehet például a lezser farmernadrágoknak és az utcai sportcipőknek.

Ám cseppet sem követsz el divatbakit, ha épp magas sarkú topánnal támad kedved viselni, még a kosztümnadrág is hajlandó barátságot kötni ezzel a farmercuccal.

Divatos farmernadrágok

A széles szárú nadrágok a farmertrend éllovasai idén, ám ezek a fazonok igencsak sokfélék.

A klasszikus egyenes vonalú darabok változatlanul megtalálhatók a kínálatban, a legfelkapottabbak pedig az A vonalú és a trapéz kialakítású sziluettek. Mindkét megoldás roppant nőiesen variálható, a rövid blézerek, ingek, blúzok sincsenek ellenükre. Ám ugyanígy lubickolni tudnak, ha sportos, lezser stílusban találják magukat, a farmerdzseki és a tornacipő különösen jól áll nekik.

A kertésznadrág szintén felfelé araszolgat a népszerűségi ranglétrán, mivel alig egy-két éve igazi sztárként sütkérezett a farmerdivatban, valószínűleg idén is kivívja méltó helyét.

A szoknyanadrág rétegtrend ugyan, de az extravagáns fazonok kedvelői valószínűleg kapkodnak majd utána. Ez az átlapolt, meglehetősen bő, lezser szabás furcsa átmenetet képez a szoknya és a nadrág között. Inkább a sportos, vagány hangulat áll közel hozzá, ám a laza stílust éppúgy meg lehet bolondítani nőies divatelemekkel.

Farmerruha tavasszal

Bár a változékony idő még nem túl kegyes a szekrényben rostokoló ruhákhoz, hiszen többnyire kispadra ülteti őket, a farmertrend erre a problémára is megtalálta frappáns megoldását, méghozzá a különféle fazonok rétegezésével.

A maxi farmerruhák alá nadrág kerülhet az idei divat szerint, a pánt nélküli gombos ruhát pedig feldobhatod egy inggel.

Farmering, az örök klasszikus

A farmeringek ugyan nem sok változáson mennek keresztül az évek során, de úgy szeretjük őket, ahogy vannak. Praktikusak, mert nőies és vagány szettekkel egyaránt megtalálják a közös hangot, pikk-pakk idomulnak bármilyen stílushoz.

Idén szoknyával, elegáns nadrággal, tweedblézerrel vagy farmernadrággal éppúgy összeboronálhatod a többféle színben kapható farmeringet, amit roppant sikkessé varázsolhatsz, ha loaferrel, mokaszinnel viseled.

A globális farmertrend elképesztően változatos, a nőies, extrém és semleges fazonok egyaránt fellelhetők a széles kínálatban.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés