„Színes kartonruhád csupa tarka virág…” – rögtön Vámosi János népszerű slágere, a Csinibaba ugrott be nekünk a Carolina Herrera divatház kínálatában felvonultatott tavaszi kollekció láttán, ami nagy hangsúlyt fektet a nőies szabásokra.

hirdetés

Az elmúlt években számos vezető divatmárka vállalta be a merész stílusújításokat a retró és futurisztikus trendhullámok jegyében, ami gyakran nem vált a kiadott kollekciók előnyére. Az egyedien kreatív, sokszor extrém és megbotránkoztató látványelemek manapság olyannyira felértékelődtek a divatban, hogy lassan-lassan kiszorítják a high fashion világából a szimplán csak mutatós és nőies fazonokat.

Persze, könnyedén legyinthetnénk erre, mondván, hogy a nagy divatházak árfekvése úgysem a mi pénztárcánkhoz van szabva, de azt a tényt sem kerülhetjük meg, hogy bizony a világhírű luxusmárkák jelentős hatással vannak a szélesebb körben elérhető divatüzletek kínálatára.

A Carolina Herrera azonban hűen tartja magát az általa lefektetett stílushoz, és továbbra is ragaszkodik a könnyed eleganciához, valamint a finom nőiességhez. Kollekcióival rendre bizonyítja, hogy a klasszikus vonalvezetés nem feltétlenül snassz, sőt, a retró divatkavalkádból is ki lehet válogatni a valóban hordható, egyszerűségében is sikkes fazonokat.

A komor napok ellenszere ez a tavaszi kollekció: a Carolina Herrera divatház megint remekelt

Bár a tavasz most még távolinak tűnik, ezek a színes inspirációk tökéletesen feldobják az ónszürke téli napokat. A 2023-as Carolina Herrera tavaszi kollekció mindent magában foglal, ami felpezsdítheti a női lelket a kabátos időszakban.

 

Már most érdemes megjegyezni ezeket a fazonokat, hiszen nagy eséllyel megjelenhetnek a globális divat színterén, sőt, az év eleji leárazásokon is rá lehet akadni hasonló szabású darabokra, hiszen itt-ott a lengébb ruhák is felbukkannak az akciódömpingben.

Bár a virágminták halmozása nem ér minket nagy meglepetésként, hiszen minden tavasszal fellobban ez a trend, ebben a repertoárban igazán csodás, színpompás verziókat láthatunk. Miközben a finomság sem szorul háttérbe a vibráló energiák felszabadulásával.

A darázsderekú ingruhák, a lágyan leomló bő ujjak, a derékvonalat hangsúlyozó széles övek, valamint a színek és minták ízléses összhangja adja meg a sava-borsát a nőies stílust piedesztálra emelő márka új gyűjteményének. A hatvanas évekből átemelt tweedanyag és forrónadrág, a karcsúsított, klasszikus sziluettek vidám riviérahangulattal kecsegtetnek, ám az elegancia sem vész el. A tavaszi kollekció minden darabja lenyűgöző!

Kiemelt kép: Giovanni Giannoni/WWD/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés