A teltkarcsú plus size modelleken mindig ott feszül a ruha, ahol kell, és persze a legelőnyösebb formában mutatja meg alakjukat. Mindegy, hogy a beállítással, képmanipulációval, vagy alakformáló fehérneművel trükköznek a divatfotók készítői, a lényeg ugyanaz marad: bár segíteni próbálnak a képekkel, nem derül ki, hogy egy átlagos, teltebb idomú nőn, hogy fog állni az adott ruhadarab.

hirdetés

Aki állt már tanácstalanul a próbafülkében, az tudja – és most tekintsünk el attól, hogy milyen alkat -, hogy a kirakatban, katalógusfotókon, online üzletek divatképein megcsodált kreációk nem mindig úgy festenek a tükörben, mint az előnyös pózban befotózott, retusált modellen.

A legtöbb divatcég egyébként elkezdte hanyagolni a webshop-fotók korrekcióját, egyrészt azért, mert így gyorsabban kikerülhetnek az oldalra, másrészről pedig rájöttek, hogy nem érdekük megnehezíteni a saját vevőik dolgát. Ám még mindig elenyészően kevés az olyan divatkép, ami a pluszos méretű nőket valóságosan mutatná be, az általuk viselt szettekkel együtt.

Szerencsére ma már a bloggerek és influenszerek is erősen alakítják, formálják a divatkampányok tendenciáit, így érezhető, hogy a nyomásukra elindult egyfajta szemléletváltás. A változás azért is időszerű, mert a webáruházak terjedésével a vásárlónak még inkább érdeke, hogy egy hozzá hasonló testalkatú nőn lássa a kiválasztott terméket, a márkának pedig az a legjobb, ha a vevő elégedett, és megbecsülve érzi magát.

Teltkarcsú nő mutatja meg, hogy állnak rajta a népszerű fazonok

Ez a blogger arra vállalkozott, hogy élő próbababaként szemléltesse, milyen szabások mutatnak jól, – vagy éppen kevésbé jól – keskeny derekán, vastag combján, és méretes keblein.

 

Bár ő inkább átlagos, teltkarcsú alkatnak mondható, hiszen 12-es mérettel rendelkezik, ami az európai méretezés szerint a 40-es körül mozog, de nem ő az egyetlen, aki saját magán mutatja be a kollekciók kedvelt fazonjait.

Akadnak valóban pluszos méretű, molett hölgyek is, akik azzal segítik követőiket, hogy felpróbálják helyettük az üzletek kínálatait, sőt, a sokak számára rettegett fazonokat sem teszik félre.

Itt most nem az a lényeg, hogy milyen márkák sorakoznak fel, hanem azokon a fazonokon van a hangsúly, amelyek szinte minden divatüzlet nyári kínálatában megtalálhatóak. Így talán nagyobb rálátás nyílik az előnyös megoldásokra, és könnyebben kiszűrhetőek a felejtős szabásvonalak. A blogger ráadásul színes darabokat válogatott össze, melyektől sokan óvakodnak, ha úgy érzik, van rajtuk egy-két plusz kiló.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés