A testsúly mindenkinél változó, de sokan a drasztikusabb jojóeffektussal küzdenek, ahogy ez a gyönyörű teltkarcsú modell. Olykor vékonyabb a dereka, máskor teltebb az alakja, de a nőiessége változatlan. Öltözködésével is azt fejezi ki, hogy nem a kilók számán múlik a csinos megjelenés.

hirdetés

A folyton liftező, ingadozó testsúly, vagyis a jojóeffektus problémája sok nőt érint, és bár manapság rengeteg életmódtanács, étkezési és sportolási javaslat fogalmazódik meg számukra, ahhoz csak kevés útmutatót kapnak, hogyan fogadják el önmagukat, ha nem tudnak teljes mértékben leszámolni ezzel az ördögi körrel.

Vannak, akik egy életen át küzdenek a gyorsan felszaladó kilók ellen, de csak részeredményeket érnek el, emiatt folyton csalódottak, ami az önbizalmukra is kihat. A súlymegtartási probléma nem kizárólag az akaratgyengeségről szól, gyakran lelki eredetű – az önjutalmazáshoz, stresszoldáshoz kötődő evés olyan pszichikailag berögzült minta, amit nem lehet egyik napról a másikra letenni, ezért többnyire egyfajta lelki tusához vezet, amely idővel aláássa az önbecsülést. A problémát mindenképp kezelni kell, egészségügyi és mentális szinten egyaránt, ám a fennállása alatt is sokat segíthet, ha az érintett személy vonzónak látja magát, és el tudja fogadni testének változását.

A gyönyörű és sikeres teltkarcsú modell, Vivian Hoorn élharcos az önelfogadás témájában, őszinte fotóival, illetve saját ruházati márkájával sok bizonytalan nőt inspirál, hiszen a változó testsúly nem korlátozza a nőiesség megélését, és ez minden róla készült képről szinte megfoghatóan sugárzik.

A csodás teltkarcsú modell bebizonyítja: a változó testsúly nem béklyó a nőiesség számára

Vivian Hoorn saját márkát működtet, tehetséges stylist, kreatív igazgató, fotográfus, modell és influenszer, aki valóságos önbizalomlöketet ad az alakjukkal folyton hadilábon álló nőknek.

Az internetezők imádják az Instagramra feltöltött fotóit, akár darázsderékkal, akár párnás pocakkal ábrázolják a holland modellt. 15 év leforgása alatt rengeteget változott a teste, ezt két, egymás mellé illesztett fotóval dokumentálta, az összehasonlító képek mellett pedig őszintén feltárja, hogy ebben az időszakban többször elveszítette, majd újra megtalálta önmagát, a teste pedig az érzelmek és az élet hullámvasútját tükrözi.

Így visszagondolva ma már nem bánja, hiszen rengeteg leckét kapott a sorstól, amit meg kellett tanulnia ahhoz, hogy átértékelje magában a dolgokat és kiteljesedjen.

Bár a több mint tíz évvel ezelőtti alakját nem nyerte vissza, ez nem befolyásolja abban, hogy megélje nőiességét, a teste ma is folyamatosan változik, ő pedig karcsúbb és teltebb változatban egyaránt megtanulta elfogadni önmagát.

Az önbizalma nem attól függ, hogy épp mennyivel karcsúbb a dereka, vagy laposabb-e a hasa, mint pár kiló plusszal, mindezt pedig találó mondattal fejezte ki az összehasonlító képek mellett: „Ugyanaz a nő, ugyanaz a szív, ugyanaz a belső törekvés.”

Öltözködési stílusával szintén azt tükrözi, hogy a nőiesség olyasmi, amit legbelül kell megélni, csak akkor tud kifelé sugározni. Vagyis a csinos megjelenést elsősorban nem a testkép határozza meg. A fazonok játékával egyébként tökéletesen lehet finomítani a test vonalait, de Vivian azt vallja, hogy a ruhákat nem a tökéletlenségek elfedésére, hanem az önünneplésre és az önbizalom növelésére kell használni. Ebben a szellemben működteti a Viveh nevű márkáját is, amely széles méretskálával, mindenféle testalkatra kínál sikkes, dizájnos darabokat.

Vivian Hoorn úgy érzi, hogy személyes frusztrációiból és az önbizalomhiánnyal kapcsolatos élményeiből építette fel küldetését, melynek része az is, hogy olyan ruházati darabokat kínál a nők számára, melyek támogatják a magabiztos, önelfogadó hozzáállást, illetve ugyanezt a célt szolgálja a közösségi médiában való szereplésével.

A teltkarcsú modell képeit nézegetve valahogy megérti, átérzi az ember, hogy a szépség rengeteg módon megnyilvánulhat, a vonzó kisugárzás pedig nem csupán a testforma függvénye. A karcsú alaknál sokkalta több kell ahhoz, hogy felszínre törjön a nőiesség, és mint egyfajta atmoszféra, körüllengje a puszta megjelenést. A megnyerő stílus is sokat tesz hozzá, de nem csak a külsőségeken áll vagy bukik a dolog.

Vivian Hoorn egy erős, karizmatikus, stílusos nő, akiről sugárzik, hogy elfogadja önmagát. Csúnyán fogalmazva, mindenki másképp van összerakva, van, aki egy életen át megőrzi alakját, míg más hamar felkap magára egy kis felesleget, és csak nehezen tud megszabadulni tőle. Az egészség szempontjából ez rizikót jelent, viszont azt a legkevésbé sem lehet állítani, hogy a folyton változó testsúly gátolná a női vonzerőt és a szexi kisugárzást.

Az üzenet egyértelmű: nem szabad hagyni, hogy az önszeretet kizárólag a testképtől függjön, rengeteg értékünk van, amiket ha el tudunk fogadni, a kisugárzásunk, a megjelenésünk is határozottabb lesz, hiszen szabad utat kap az egyéniségünk.

Kiemelt képek: @vivianhoorn/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés