A körte alkat legszembetűnőbb jellemzője a hangsúlyos csípő, amely önmagában véve még nem ellensége a nőies megjelenésnek, sőt, a kerekded vonalak csak fokozzák azt. Az arányok helyrebillentése csupán azért fontos, mert a keskenyebb vállakhoz képest kiugró, szélesebb terület optikailag rövidebbnek mutathatja a lábakat. Ahhoz, hogy ezt ellensúlyozni tudd, néhány egyszerű, de praktikus öltözködési tippet érdemes megjegyezni.

hirdetés

 

Az általunk felsorakoztatott praktikák használatával tulajdonképpen egyszerű optikai csalódás jön létre. Az öltözködés során minden testalkattípusnak arra kell törekednie, hogy visszabillentse az eltolódott arányokat. A körte alkat jellemzője a vállban, derékban keskenyebb, és a csípőtől lefelé erősebb sziluett. Nem egyszer, a felső- és alsótesthez eltérő ruhaméretek passzolnak. A felszedett plusz kilók többsége pedig általában a csípőn, a combokon és a popsin oszlik el.

Előnyös ruhafazonok, melyektől még nőiesebb lesz a körte alkat

A karcsú derék könnyen előtérbe kerülhet, ha igyekszel szélesebbnek mutatni a vállaidat. Ettől a trükktől a váll- és cspőszélesség egyensúlyba kerül, tehát a test közelebb kerül az ideális homokóra formához. A most divatos holmik rengeteg alternatívával szolgálnak, hogy ezt a hatást elérd. Érdemes a puffos ujjakkal ellátott felsők közül válogatni, melyek mellé kevésbé hangsúlyos, színes és feltűnő nadrágokat, szoknyákat ajánlunk.

 

Nem árt elkerülni a felül és az alul viselt darabok közötti éles színkontrasztot, a legjobb, ha hasonló fényerejű tónusokat válogatsz össze. Magyarán, vagy világos, vagy sötét legyen mind a kettő. A horizontális csíkozású blúzok, pólók és pulóverek szélesebbnek mutatják a felsőtestet, így a csípő keskenyebbnek tűnik, és az arányok egyensúlyba kerülnek. A keresztben szabott, átlapolt felsők általában a vállvonalat hangsúlyozzák, míg a derekat szépen keskenyítik.

Képek: Daniel Zuchnik, Christian Vierig, Claudio Lavenia/Getty Images.

 

Egészen kifinomult és nőies praktika egy széles dekoltázzsal ellátott felső, vagy ruha viselése. A V-alakú, a csónakkivágású, és a spanyol dekoltázs a legelőnyösebb számodra, de bármely más, szélesebb ívben kialakított nyakrész segíthet abban, hogy kicsit szélesebbnek tűnjön a vállvonal. Ízléses keretek között viselve, ezek a megoldások jó értelemben helyezik a hangsúlyt a test felső részére.

Képek: Christian Vierig, Daniel Zuchnik/Getty Images.

 

A színes felsők vonzzák a tekintetet, így a neutrális színeket érdemes csak a nadrágoknál és a szoknyáknál alkalmazni.

Az A-vonalú nadrágok térdtől lefelé szélesedő száraikkal és magasított derekú fazonjaikkal slankítják a széles csípőt. Bármelyik ilyen darab ideális kombinációt alkothat egy rövidített, derékcsúcsig érő, testre szabott blúzzal vagy pólóval. Amennyiben crop toppal hagyod érvényesülni a nadrág magas derékszabását, a lábaid is hosszabbnak tűnhetnek.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

A tavaszi és nyári ruhák közül több igazán csinos darab is megfelelő lehet a körte alkatok számára. Az egyik ilyen a fit & flare fazon, mely a deréknál szorosabban átöleli a testet, míg a csípőnél és a popsinál lágyan lengi körbe a viselőjét.

Ha zavar téged, hogy a lábaid vastagabbak, a maxidresszeket ajánljuk. Nem kell a földig leérniük, sőt, kifejezetten előnyös, ha a karcsú bokákat megvillantja. Egy hasítékkal ellátott kreáció épp csak annyira fedi fel a lábakat, hogy a combok szélessége ettől még nem kap hangsúlyt. A hosszanti szabásvonal pedig szépen nyújtja az alakot.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

A rövidebb fazonú átmeneti kabátkák is besegíthetnek a testalkat harmóniájának kialakításában. Ezen darabok kiválasztásánál arra érdemes odafigyelni, hogy a dzsekik hossza a derékvonalig érjen. Máskülönben, ha egy vonalba kerülne a csípővel, úgy a legszélesebb pontra terelné a tekintetet az öltözék, és a lábak is rövidebbnek tűnnének.

Kiemelt kép: /Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés