Az esős idő úgymond hivatalosan is elindította a hosszú szárú csizma szezonját, ami sokoldalúan és stílusosan viselhető a melegebb rétegekkel. Az aktuális divat kedvenc fazonjai a hidegebb napokon is megkönnyítik a nőies öltözködést, és nem csak szoknyával variálhatók változatosan.

hirdetés

Már a kínálatból is kitűnik, hogy a hosszú szárú csizmák túlsúlyban vannak, idén ősszel ugyanis a magasított fazonok kerülnek fókuszba. Ettől persze, még a bakancsok és a bokacsizmák sem szorulnak teljesen háttérbe, viszont számos trend inkább a lábszárig és térdig érő lábbelikkel játszadozik stílusosan.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

A retró hangulat szinte mindent átsző a szezonban, így a hatvanas-hetvenes évek klasszikus csizmái is visszakacsintanak. Főként a nőies kialakítású, és a letisztult vonalú magas sarkú megoldások uralják az irányzatokat, melyek között a tömbsarkú verziók szintén megtalálhatóak.

Vagány, elegáns és nőies: hosszú szárú csizmák stílusosan

Ha olyan lábbelire vágysz, amit sokféleképpen viselhetsz ősszel és télen, a hosszú szárú csizmák adta lehetőségeket érdemes kihasználnod. Roppant egyszerű stílusosan kombinálni az efféle darabokat, ráadásul a kényelmes lapos talpú fazonok között is találsz visszafogott, nőies megoldásokat.

A szoknya szinte adja magát egy sikkes csizmához, a könnyebbséget pedig az jelenti, hogy a hosszabb és rövidebb szabású kreációk egyaránt jelen vannak a kínálatban, így nagyon egyszerűen válogathatsz az alkatodhoz és a csizma hosszához passzoló szoknyakialakítások közül.

A kényelemről, a nőiességről és a meleg rétegekről sem kell lemondani, adunk pár tippet, hogyan valósíthatod meg mindezt egyszerre.

Rövidke és hosszú szoknyával

A letisztult, fekete, fehér, barna, illetve bézs árnyalatú hosszú szárú csizmák előnye, hogy lezseren nőies, valamint elegáns utcai szettbe egyaránt bekerülhetnek. A minimál stílus alapelveit követve nagyon könnyű divatos, sikkes összeállításokat kialakítani velük.

A miniszoknyához csak egy szűk garbó, vagy ing-pulóver kombináció, esetleg oversize felső kell, és bármelyik verziót megbolondíthatod még egy blézerrel is.

A csizma adja az egészhez a wow-faktort, ami nem csak kiegészítőként, hanem stílusfűszerként szolgál.

A midiszoknyák esetében a megfelelő hosszt kell belőni, a legjobb, ha a csizma árnyalata nem üt el nagyon a szoknya tónusától, a szára pedig találkozik az anyaggal, vagy kicsit el is bújik alatta.

Minél kevesebb ugyanis a vízszintes tagolás a lábak hosszán, annál jobban érvényesül az alaknyújtó hatás. A kabát szintén a szoknya végéig érjen, ha mégis rövidebb, szerencsésebb egy csípőig érő, derékban megkötős, esetleg a derékvonalnál végződő, passzrészes fazon.

Ha a rétegek mégis eltolódnak, a vízszintes tagolást nem árt színben hasonló ruhadarabokkal ellensúlyozni. A kockás, tyúklábmintás szövetkosztümök roppant elegánsak, melyek nem csak fekete csizmákkal mutatnak jól.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

A lábbeli árnyalata az öltözék mintázatában, esetleg a táskán éppúgy visszaköszönhet.

Képek: Edward Berthelot, Christian Vierig, Streetstyleshooters/Getty Images.

Nadrággal és rövidgatyával kombinálva

A hosszú szárú csizmák olyan ruhadarabok kihasználhatóságát is megnyújtják a szezonban, mint például a rövidnadrág, amit stílusosan kombinálhatsz a magasított szárú lábbelikkel.

A bőrhatású, a tweed- és a szövetnadrágok rövidített változataival egyszerűen alakíthatsz ki csinos szetteket, ám a térdgatyás kosztümök úgyszintén divatosak. Amennyiben fázós vagy, hosszú kabáttal dobd fel a szettet, ám a blézeres, bőrkabátos összeállítások ugyanúgy remek alternatívák lehetnek.

Képek: Edward Berthelot, Christian Vierig/Getty Images.

 

Bár a csizma kényelmesebb viselet szoknyával összeboronálva, egy bővebb szárú fazon esetében a hosszú nadrágok szintén szóba jöhetnek.

A lezserebb és a szűkebb nadrágszabások egyaránt stílusosan kombinálhatók hosszú szárú csizmákkal, ám amennyiben betűröd a lábbelibe a pantalló szárát, maradj a divatos répa, bricsesz és enyhén lefelé szűkülő, retró kialakításoknál.

Kevésbé fognak szélesíteni a csizmába betűrt és egymásra rétegezett anyaghalmok, amennyiben testvértónusokból álló, monokróm szettet viselsz. A derékhangsúly kiadja a nőies vonalakat, amit egy V kivágású mellénnyel, magas derekú nadrággal is elérhetsz.

Vastag pulóverrel stílusosan kombinálhatók a hosszú szárú csizmák

A kötött pulóver szinte adja magát a szezonban, és legalább olyan változatosan variálható, mint a magasított szárú csizma. Akár egy élénk oversize pulóvert, akár egy laza szabadidőfelsőt választasz, a nőiességnek egyik esetben sem kell a háttérbe szorulnia.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

A legjobb, ha a magas derekú nadrágba betűröd a lezser pulóverfazont, így jobban érvényesülhet a karcsú sziluett.

Poncsóval és pelerinkabáttal igazán bájos összképet teremthetsz

A lágy, laza esésű rétegek különösen jól passzolnak a nőies hosszú szárú csizmákhoz. Amíg nem reccsent be a téli hideg, esőmentes napokon még lazán bevethető a könnyed poncsó és pelerinkabátka. Az efféle darabokból is akadnak sikkesebb verziók, nem muszáj a kötött anyagnál leragadni.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

A plédszerű fazonokat a selyembélés teszi széltűrővé, ráadásul sokkal elegánsabban variálhatóak. Kalappal, csizmával kiegészítve, összehangolt színritmussal tálalva nagyon mutatósak.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés