Az utóbbi években megszűntek az éles stílushatárok a divatban, sokkal kevesebb a korlát, ami teret ad a kreativitásnak. Az utcai trendek simán elbírják a romantikus, a rusztikus, és a vintage elemeket, melyeket bátran keverhetsz a modern irányzatokkal. A virágos ruha remekül mutat bakanccsal, így ezt a párost mindenképp érdemes elsütni, amíg az enyhe időjárás megengedi.

hirdetés

A mai divat igyekszik szakítani a megszokott sémákkal, ezért bátran szorgalmazza a meglepő kombinációkat. A kreatív, egyedi öltözködést segíti a különféle stílusok mixelése, amikor egy adott szerelésen belül egyszerre több irányzat találkozik, de stílustöréssel éppúgy izgalmassá tehető a megjelenés.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Ez utóbbi egy finomabb módszer, és azt jelenti, hogy a szett fő elemei ugyanazon az oldalon játszanak – például egységesen nőiesek vagy romantikusak – míg néhány kiegészítő, vagy egy-egy apró részlet egy egészen más hangulatot emel be az öltözékbe, vagyis megtöri annak stílusát. A virágos ruha például teljesen más összképet ad bakanccsal vagy bokacsizmával elsütve.

Ha kötött pulóverrel, kardigánnal, esetleg poncsóval boronálod össze a virágmotívumos őszi ruhát, egy ilyen lábbeli rusztikus hangulatot ad az outfitnek. Bőrdzseki és bakancs kiegészítésével inkább a vagányság fog dominálni, de a dressz nőiessége éppúgy érvényre jut majd.

A lezser eleganciát közvetítő szettek beépültek a nőies öltözködés alapjai közé. A cipők, táskák különleges variálása pillanatok alatt megfűszerezi a megjelenést, izgalommal, vagánysággal ruházza fel.

Az őszi divat kedvence a virágos ruha: így viseld bakanccsal

A stílustörés ugyan lehetőséget ad a lázadásra és a kreatív mixelésre, a virágos ruha megválasztására azonban nagy hangsúlyt kell fektetni. A nyári darabokat felejtsd el, mert azok igencsak furcsán mutatnának harisnyával.

Az őszi kínálatban szép számmal akadnak lengébb és vastagabb anyagú, mini-, valamint midifazonú, hosszított szabású verziók is, ezekről azonban elmondható, hogy jól bírják a vastagabb rétegeket, kabáttal, csizmával, pulóverrel egyaránt csodás összhangot teremthetnek.

A virágos ruha legnagyobb előnye, hogy könnyedén kombinálható, akár egy színes darabot is stílusosan össze lehet boronálni a fekete  harisnyával. A lényeg, hogy a fekete szín több részletben visszaköszönjön, és a kiegészítők mind őszi hangulatot sugalljanak.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Az efféle dresszek stílusa könnyedén alakítható, jól passzolnak hozzájuk a szezon kedvenc kötött holmijai, de oversize blézerrel vagy nosztalgikus bőrkabáttal éppúgy megbolondíthatod őket. Ahhoz, hogy igazán vagány legyen a szerelés, törd meg a nőiességet egy retró kialakítású chelsea csizmával, esetleg fűzős bakanccsal.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A rövidebb és a hosszabb fazonú virágos ruha éppúgy jól összecsenghet a bakanccsal, ha a rusztikus hangulatot szeretnéd felerősíteni, a testszínű harisnyára vegyél fel egy bordázott, hosszú szárú zoknit, kicsit tűrd le, hogy hanyagul mutasson, és pelerinkabátkával vagy kötött pulóverrel koronázd meg a szetted. Az őszi avartónusok, mint például a rozsdabarna, bátran visszaköszönhet a kiegészítőkben, például a zokni vagy a táska anyagán.

A műszőrme dzsekivel a hetvenes évek bohém, de nőies stílusát elevenítheted fel, egy ilyen kreációhoz remekül passzol a hosszú szabású virágos ruha. Egy ilyen szerelés megkívánja a vintage bakancsot.

Képek: Edward Berthelot, Daniel Zuchnik/Getty Images.

 

A nőies kisugárzást blézerkabátkával erősítheted fel, vastag övvel karcsúsítva tökéletesen kiemeli a blúzruhák csinos szabását.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Képek: Daniel Zuchnik, Edward Berthelot, Christian Vierig/Getty Images.

 

A virágos ruha, a bakancs és a motorosdzseki menő, különleges hármast alkotnak. Ezek a darabok remekül kiegészítik egymást. A fekete mellett tehetsz egy próbát az élénkebb színekkel, bátran kombinálhatod a vidámabb árnyalatokat, melyek nem hiányozhatnak az őszi divatból.

Képek: Pepe Mendez/GC Images/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés