A magas szárú csizma rendkívül praktikus lábbeli, nem véletlen, hogy az őszi és a téli szezon alatt egyértelműen előtérbe helyezi a divat. Pillanatok alatt nőiesebbé varázsolja az egyszerűbb szetteket, miközben kevésbé fáznak a lábak a cudar időben. Különösen akkor igaz ez, ha a csinos lábbeli szoknyával párosul. Ha így viseled, még a vagányabb fazonok is megszelídülnek, és vonzó kisugárzást kölcsönöznek.

hirdetés

Bár egy mutatós szoknya eleve csinossá teszi az öltözéket, a magas szárú csizma csak még tovább fokozza a megjelenés nőiességét. Természetesen nadrággal éppúgy sikkesen mutatnak a hosszú, vádliközépig, vagy éppen combig érő lábbelik, ám egy nőies, szexi miniszoknya kíséretében mégis jobban maximalizálják a vonzó kisugárzást.

A magas szárú csizma hatalmas divat ősszel

Nem minden esetben állja meg a helyét az a feltételezés, hogy annál sikkesebbnek hat a lábbeli, minél hosszabb a szára, igazság szerint nem érdemes túlzásokba esni. A combközépig érő fazonok bár divatosak, könnyen átlendíthetik a szettet a közönséges stílus felé, pláne,  ha miniszoknyával társulnak.

Márpedig az őszi szezon időjárása még megengedő a rövidke szoknyákkal, hiszen egy hosszabb csizmával párosítva kellő védelmet adnak a hűvös időben. Egy csinos kosztümszettel összeboronálva elképesztően sikkes és kifinomult külsőt kölcsönöz a csizma. Az eredmény nem lesz túlzottan szexi vagy kihívó, a blézeres szett sokat finomít a lábbeli megjelenésén. A lényeg, hogy a színek harmonizáljanak, valamint a hosszú csizma stílusa legalább némileg passzoljon az elegáns ruhadarabokhoz.

 

Egy csinos, hosszított szabású kardigán tökéletes egyensúlyt tud teremteni a magas szárú csizmákkal. A kardigán egyenes vonala nyújtja az alakot, így a lábbelik sem nyomják össze a vádlik hosszát. A térdig érő fazonokkal azonban nem árt vigyázni, arra kell ügyelni, hogy a csizma szára ne a lábak legvastagabb pontját hangsúlyozza. Ha szélesebb a vádli, jobb, ha feljebb záródik a lábbeli.

 

A térd felett végződő csizmák sem feltétlenül keltenek kihívó és közönséges hatást, csupán nem mindegy, mivel kombinálod őket. Az őszi szezonban sokszor még bőven elegendő egy vastagabb anyagú blézer. A hosszú, oversize fazonok elegánssá teszik az összképet, ezáltal sikkes, nőies szintre emelik a combcsizma viselését.

 

Vagányabb, lezserebb szettekben szintén megállja a helyét ez a csizmafazon, nemigen lehet vele mellényúlni. Bármilyen ruha-összeállítást képes nőiesebbé tenni, különösen akkor, ha van egy kicsi sarka, aminek köszönhetően még inkább nyújtja és vonzóvá varázsolja a lábakat.

 

Kiemelt kép és cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés