Bár idén sokféle szoknyafazon sorakozik fel a kínálatban, a miniszoknya az egyik nagy kedvenc, amivel nem csak enyhébb napokon tervezhetsz, hiszen hidegben is remekül rétegezhető. Különféle stílusvariációkban viselheted, az aktuális trendeket figyelembe véve pedig roppant nőiesen kombinálható.

hirdetés

Most még igencsak kedvező az időjárás a miniszoknya viselésére, de akkor sem kell lemondanod erről a csinos darabról, amikor beüt a zimankó. A hatvanas-hetvenes évek, valamint a kilencvenes évek kedvenc stílusait egyaránt megidézheted vele, míg az előbbi a nőies és a színes, bohém divatjegyeket helyezi előtérbe, az utóbbi inkább a vagány megjelenésre hajaz.

A rövid kis szoknyák most különösen sokféle fazonban bukkannak fel a kollekciókban, kedvedre válogathatsz a rakott, az A vonalú, a testre szabott, valamint az egyenes kialakítású változatok közül. Még mindig a divat élén állnak a nőies kosztümszettek, melyek nemcsak nadrággal, hanem aprócska szoknyával is szívesen párosítják a zakót.

A franciás kis tweed- és buklékosztümök a hétköznapi öltözéket is elegánssá varázsolják, és nagyszerűen rétegezhetők, ha hidegebbre fordul az idő.

A rövidke Chanel-fazonú blézerek alatt elfér egy testre simuló body és garbó, ám a miniszoknya úgyszintén megenged néhány rafinált trükköt, amit bátran bevethetsz a hidegben.

A miniszoknyán nem fog ki az időjárás, hidegben is nőies: így nem fogsz fázni benne

Hiába adnak jó divattippeket az Instán felbukkanó stílusbloggerek, az általuk viselt szettek gyakran nem a legjobb opciók, amikor igazán hidegre fordul az idő. Egészen más dolog néhány fotó erejéig lengén öltözve tűrni a szelet, mint egész nap miniszoknyában flangálni.

Az őszi-téli hidegben sem kell lemondani a nőiességről, viszont érdemes figyelembe venni a praktikussági szempontokat is.

A miniszoknya tökéletesen elbírja a vastagabb rétegeket, és egy kis trükközéssel nagyon jól elkerülhető az anyaghalmazok szélesítő hatása. A finom egyensúly vastagabb kardigánnal, pulóverrel is fenntartható, nem fogsz kitömött rongybabának tűnni.

A magas derekú szoknyafazonokba érdemes beletűrni a pulóvert, ám ha vastag kötött anyagról van szó, óhatatlan, hogy ne képezzen puklit a szövet alatt. Ezt többféle módon kivédheted. Használd ki a rövidre szabott pulóverek, garbók trendjét, ezek a darabok ugyanis pontosan a szoknya és a nadrág derékvonaláig érnek. Hogy ne fázzon meg a derekad, viselj alatta hosszú ujjú vagy trikószabású body-t.

Amennyiben oversize fazonú felsőt szeretnél eltüntetni a miniszoknya alatt, vegyél alá egy elasztikus biciklis nadrágot, ami rugalmasságával segít eltüntetni az anyagtöbbletet. Ha nem nyúlik el könnyen a felső anyaga, áttetsző szilikongumival fogd össze az alját, majd egyszerűen göngyölítsd be a pulcsi alá.

Érdemes beszerezni pár aláöltözéket. Ez kicsit úgy hangzik, mintha síelni indulnál, de ne a jégeralsókra és vastag termogatyákra gondolj. Egészen trükkös dolgokat lehet már kapni a fehérneműüzletekben. A pamutbody aranyat ér, ráfeszül a testre, így észrevehetetlen a ruha alatt, mégsem kényelmetlen, hiszen nem szorítja ki a szuszt az emberből. Melegíti a derekat, emellett a harisnyanadrágra rávéve megtartja azt, így nem fog lecsúszkálni az ülepe.

Másik verzió ez a videóban látható kezeslábas. Kicsit furcsa szerzet, de sokoldalúan kihasználható. Működhet pantallóként, túlméretezett inggel és blézerrel kombinálva, mint a videóban, de szoknya és ruha alatt is meghúzhatja magát.

A talpnál rögzítve nem fog redőzni, felgyűrődni, így hosszú szárú csizmával és bakanccsal egyaránt jó kombinációt alkot. Már csak a felső rétegeket kell rápakolni. Lazán ráfér egy szűk garbó, sőt, arra még egy oversize inget is felkaphatsz a lezser nőiesség jegyében. Bár a videóban látható szettből kimaradt a szoknya, kevésbé túlméretezett fazonokkal párosítva, az is simán belekalkulálható.

Ha már lábbeli, érdemes a vastagon bélelt csizmákat előnyben részesíteni, melyek jól melegítik a talpakat és a lábszárakat. A csinos, nőies fazonok között éppúgy akad ilyen megoldás, nem csak a hótaposókat bélelik műszőrmével.

A legtöbb szoknya persze jobban mutat vékony, áttetsző harisnyával, pláne, ha a nőies összkép a cél. Erre is kitaláltak már egy rafinált megoldást, a vastag harisnyát, ami belül bélelt, kívül mégis vékonynak, átlátszónak tűnik. Szintén jó megoldás, ha egy vastagabb testszínű harisnyára kapod fel a vékonyabb fekete verziót.

A miniszoknya úgy a legelőnyösebb, ha nem lóg ki a kabát alól. Kivétel persze a derékszabású dzseki, de ha bővebb fazonú vagy egyenes szabású szövetkabátról van szó, legalább a szoknya vonaláig érjen, vagy annál hosszabb legyen.

Az efféle csinos darabokat stílusosan rétegezheted poncsóval, pelerinkabáttal, zakófazonú felöltővel.

Övet is tehetsz a kabátra, blézerre, hogy ne vesszen el az alakod a vastag ruharétegek alatt. A derékban megkötős variációk nem csak csinosak, hanem roppant praktikusak is a hidegben, hiszen nem szalad át rajtuk a szél olyan könnyen.

A kis kockás szoknya minden fazonban jöhet idén, szuperül feldobja a szimpla alapdarabokból álló szettet. Bátran játszadozhatsz a színekkel, eltérő sziluettekkel. A szűk miniszoknya a lezserebb pulóverekkel is jó barátságot ápol, karcsúsítás szempontjából pedig hatásos kombináció lehet az A vonalú rakott szoknya, átlapolt felsővel vagy testhezálló garbóval összeboronálva.

Ha az alsó réteg követi a test vonalát, mehet rá egy blézer, amire még egy egyenes vonalú, hosszabb szövetkabát is kényelmesen ráfér. Az efféle nőies összeállításokhoz kifejezetten jól passzolnak a most divatos hosszú szárú csizmák.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés