Az átmeneti időszak egyik legnagyobb előnye, hogy kedvünk szerint válogathatunk a csizmák és a zárt cipők között. Az őszi szezonra szánt repertoárok rengeteg nőies, izgalmas fazont sorakoztatnak fel, melyek remekül mutatnak nőies egészruhával, szoknyával vagy farmerral.

hirdetés

Az átmeneti szezon sokak kedvence, hiszen a változékony idő rengeteg lehetőséget kínál a divatrajongóknak. Bátran játszadozhatsz a rétegekkel, előkerülhetnek a bőrhatású darabok, és hangulatod szerint variálhatod a vékonyabb, őszi csizmákat.

Az átmeneti divat kedvencei a nőies csizmák

Az átmeneti szezonra szánt csizmák sok szempontból eltérnek a téli lábbeliktől. Jellemzően vékonyabb anyagból készülnek, nem tartalmaznak bélést, és magasabb sarokkal rendelkeznek. Bár a vastag talppal ellátott bakancsok sem hiányozhatnak a felhozatalból, a tervezők főként nőies darabokkal töltötték fel a kollekciókat az őszi szezonra.

Térdig érő csizma

A térdig vagy térd alá érő csizmák sok esetben alapból az elegáns, nőies vonalhoz tartoznak. A magasabb sarokkal ellátott verziók pedig egyértelműen ezt erősítik. A saroknak nem muszáj túlságosan magasnak lennie, elég, ha csupán 4-5 centiméter egészíti ki a talpat. Sokféle színben, mintában megtalálhatók a hosszú szárú fazonok a kínálatban, ha valami izgalmasra vágysz, akkor válassz bézs vagy barna lábbelit.

Kockaorrú bokacsizma

A kerek orrú csizmák a szezonban kicsit háttérbe szorulnak, mivel visszatért a kilencvenes évek egyik kedvenc fazonmegoldása, a kockaorr. Bár elsőre nem tűnik a legkényelmesebb viseletnek, a megfelelő kialakítású csizma nem fogja összenyomni a lábujjakat. A rövid bokacsizmák remekül mutatnak midiszoknyákkal, farmerral, esetleg elegáns nadrággal.

Ezüstös csillogás

A feltűnő lábbelik sem tűntek el a szezonból, és a fémes csillogást sem kell hanyagolni. Az ezüst csizmák remek kiegészítései lehetnek az őszi megjelenésnek, még a monokróm, fekete szetteket is képesek felpezsdíteni. Ha igazán merész vagy, akkor válassz westerncsizmát vagy hosszú szárú fazont.

Klasszikus tűsarkú

A klasszikus tűsarkúnál nincs elegánsabb viselet, pláne, ha a vékony sarkakhoz keskeny orr társul. A térdig vagy afölé érő fazonok számítanak a legnépszerűbbnek, számos ilyen variációra bukkanhatsz az üzletekben. Variálhatod szoknyával, nadrággal, és kifejezetten sikkes lesz az összkép, ha vagány ingruhával párosítod.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés