A rövidnadrág ősszel is viselhető darab, csupán egy csinos, szép harisnyával kell összeboronálni ahhoz, hogy a hűvösebb időjárásban komfortos legyen. Egyes fazonokat nem feltétlenül lehet átvinni az átmeneti időszakra szabott ruhatárba, azonban vannak olyan anyagok és szabások, amelyek csizmával, kötött pulóverrel vagy blézerrel éppen olyan jól mutatnak, mint saruval és vékony topokkal. Mutatjuk, melyek azok a darabok, amelyeket ősszel is érdemes bevetni a hétköznapi szettekhez.

hirdetés

A rövidnadrág ősszel is viselhető, harisnyával sikkes hatást kelt

A bőrhatású fazon remekül mutat harisnyával

A bőrhatású nadrágok már jó ideje népszerűnek számítanak, akár hosszú, akár rövid formában megállják a helyüket az utcai divatban. Rendkívül dögös és stílusos kisugárzást kölcsönöznek, ráadásul a bőrsortok anyagukból adódóan remekül passzolnak az őszi szezon hangulatához. Egy vékonyabb fekete harisnyával kifejezetten nőies, mégis vagány hatást keltenek, érdemes lehet mintás verziókkal kísérletezni a különlegesebb összkép érdekében.

 

A rövidnacis kosztümszettek is maradhatnak

A kétrészes szettek divatja nemhogy alábbhagyna az ősz folyamán, még csak most indul be igazán! Az elegáns,  blézeres-nadrágos összeállítások kifejezetten komfortosak az átmeneti, hűvösebb időben. Akár irodában, akár lazább napokon nőies és kifinomult összképet eredményeznek. A rövidnadrágos kosztümök szuperül mutatnak harisnyával és csizmával, enyhébb napokon akár mokaszinnel is párosíthatod őket.

 

A vastagabb anyagok simán elférnek ősszel is

A vastagabb anyagú darabok, mint például a tweed vagy kordbársony cuccok, remekül megállják a helyüket az őszi napokon. Szuperül mutatnak elegánsabb blúzokkal, de kötött pulcsival éppúgy összeboronálhatod őket. Akár bakancs, akár magassarkú kíséretében kerülnek be az öltözékbe, egyaránt sikkessé teszik az összképet. A kényelmes mokaszinnel is jó barátságot alkotnak, blézer helyett pedig túlméretezett inggel is megbolondíthatod a szettet. Ha kissé vastagabb, merevebb a nadrág anyaga, érdemes vékonyabb harisnyát választani mellé, így nem lesz túlzó az eredmény.

 

A kockás, lenge fazon kifejezetten sikkes

A kockás minta egész évben viselhető, ultratrendinek számít manapság. Az őszi szezonban különösen kedvelt motívum, sálon, nadrágokon, illetve blézereken tűnik fel a leggyakrabban. Az elegánsabb fazonokat érdemes valamilyen csinos felsővel kombinálni, így ezek az összeállítások akár formális, elegáns eseményeken is megállják a helyüket. Remekül mutatnak harisnyával, akár mintás verziót is választhatsz melléjük. A mintás mintással már rég nem ciki, különleges és egyedi megjelenést kölcsönöz a merész kombináció.

 

Egy farmersort a hűvösebb időben is megállja a helyét

A farmerholmik egész évben praktikusak, az őszi szezonban pedig a legtöbben imádják az egyszerű alapdarabokat viselni. A nyáron viselt farmersortok mindenféle átalakítás nélkül elővehetők az átmeneti időben is, csupán egy harisnyára kell rávenni a vagány fazonokat. Ne vastag pamutharisnyában gondolkozz, mindenképp a vékonyabb nejlon lesz a megfelelő.

Ha feketét választasz, legalább az öltözék k-t-három darabja csengjen össze vele, vidámabb, lazúrosabb színekhez inkább válassz testszínű harisnyanadrágot. Alapvetően inkább lezser, laza összképet teremt az őszi szettbe csempészett farmersort, ám egy csinos blézerrel máris elegánsabbá válik az összhatás. Ha vagány, dögös külső a cél, mindenképpen bőrkabáttal és bakanccsal ajánlott viselni az efféle gatyókat.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Christian Vierig/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés