Végre nem csak a meghökkentő és szuper trendi, hanem a nőies, romantikus ruhák is szerepet kaptak a haute couture párizsi divathét színes forgatagában, gyönyörű darabokban jelentek meg a divatbemutatókra hivatalos vendégek.

hirdetés

Július első hetében lezajlott a haute couture párizsi divathét soron következő felvonása, amely már a 2023-2024-es őszi-téli szezon magas szabászati kollekcióit tárta fel az érdeklődők előtt. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, nem csak a kifutót uraló luxusmárkák és gyönyörű modellek, hanem az izgalmas kreációkat viselő vendégek is emelték az esemény fényét.

Egy párizsi divatrendezvényen nem lehet akárhogy megjelenni, és bár mindig akadnak túlkapások, vagy a nemtörődömség látszatát keltő, hanyagul összeállított szettek, azért a többség nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy a legsikkesebb, legelegánsabb formáját hozza a fotósok hada előtt.

Az influenszerek és hírességek számára a divatbemutatók remek alkalmat nyújtanak arra, hogy megcsillantsák stílusérzéküket és felhívják magukra a figyelmet. Vannak, akik egy márka képviseletében népszerűsítik magukon az aktuális darabokat, míg mások a show hangulatához, vagy a szezonváltó trendekhez igazítják az öltözéküket.

A párizsi divathét vendégei kimaxolták a romantikus ruhák trendjét

Az idei divat sok szempontból visszatért a gyökerekhez, ismét előtérbe kerül a klasszikus nőiesség, ami a fazonok vonalvezetésében és a sikkes stíluselemekben egyaránt megmutatkozik. Míg korábban a maszkulin divatjegyek és a meglepő stílusmixek uralták a párizsi divathét látványos forgatagát, idén a modern eleganciát jellemző darabok mellett a romantikus ruhák is szép számmal felbukkantak a vendégsereg divatos megjelenésében.

 

Volt, aki a Barbiecore, a mermaidcore és a hatvanas évek irányzatát vette alapul, mások a virágminták, a rózsaszín és fényes anyagok, a lágy esésű fodrok, csipkék, vagy a fehér dresszek mellett tették le voksukat. A haute couture divatbemutatókon a nagy szoknyás, látványos estélyik sem hatnak túlzóan, ám a romantikus ruhák szabására ezúttal a modern stílusjegyek is hatással vannak.

A múltidéző, mégis friss hatású szettek vitték a pálmát a résztvevők táborában, sokan választottak crop toppal kombinált, légiesen könnyed anyagú darabokat. A virágmotívumok klasszikus és csillogó, dizájnos formában éppúgy megjelentek a nőies öltözékeken, és szemmel láthatóan a világos pasztellszínek, az éterien könnyed anyagok, valamint a derékhangsúlyos szabások voltak a legnépszerűbbek.

A párizsi divathét mindig rengeteg inspirációt kínál, nem csak a kifutón felvonultatott kreációk, hanem a vendégek öltözékei is elkápráztatják az embert.

Kiemelt képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés