A kordbársony visszatért az utcai divat mezejére, elképesztően izgalmasan mutat a modern holmikkal kombinálva. Így hangolódhatsz rá a retró trendekre sikkesen, stílusosan.

hirdetés

A kordbársony ismét hatalmas divat

A jó öreg hetvenes évek számtalan izgalmas, ütős stílusrészlettel ajándékozta meg a nők ruhatárát. Akkoriban csak úgy tombolt a divat, s manapság a retró trendek újjáéledésével nagyon sok abban a korban stílusossá vált holmi tért vissza az utcákra. A kordbársony darabok idáig várattak magukra, azonban a hűvösebb idő elérkeztével kapva kaptak az alkalmon, hogy ismét meghódítsák a hétköznapi összeállításokat.

Annak idején leginkább a csinos trapéznadrágokat keresték kordbársony verzióban, amelyek 2023-ban is megjelentek az üzletek kínálatában. A nadrágok, valamint a blézerek és ingek mellett azonban idén a modernebb stílussal ötvözve, szoknyaként és kabátként viselve is hihetetlenül mutatósnak, divatosnak számít a kordbársony.

A galériában mutatjuk, hogyan érdemes viselni őket az őszi-téli időszakban. Elképesztően izgalmassá teszik a megjelenést, egy kis retró hangulatot csempésznek az összeállításba, miközben a szett abszolút naprakész és trendi marad.

 

A kordbársony hatalmas előnye, hogy roppant különleges hatást kelt a megcsillanó, egyedi anyag. Az őszi- téli időszakban azonban nem csak emiatt közkedvelt, kellőképpen meleg és kényelmes, puha viseletnek számít, ami ilyenkor különösen kapóra jön egy utcai szett összeállításakor. Nem kell lemondani a praktikumról, miközben mégis sikkes marad a megjelenés? Kell ennél több egy stílusos nő számára?

Idén a retró láz olyan szinten hatalmába kerítette a divatot, hogy nem csupán a stílusos anyag tért vissza óriási népszerűséggel, a hetvenes évek ikonikus árnyalatai is helyt kapnak a kínálatban. Jöhetnek az élénkebb zöld és lila darabok, miközben a klasszikus barnát is sokan választják most.

A kordbársony ruhákat gyakorlatilag bármivel kombinálhatod. A bársony-bársony párosítás kifejezetten stílusos és elegáns összképet teremt, de kötött cuccok mellett szintén határozottan jól mutatnak a kordbársonyból készült nadrágok, blézerek és kabátok.

Ha egy kicsit merészebben bánsz a színekkel, és bátran boronálod össze a különböző stílusrészleteket, ruhaanyagokat, garantáltan egyedivé és stílusossá válik a megjelenésed. A kordbársony darabok szuper alapot adnak a trendi, mégis kicsit retró hatású összeállításokhoz, érdemes legalább egy-egy kulcsfazont beszerezni belőlük. Noha népszerűségük csúcsát a hetvenes években érték el, valószínűleg most is sokáig velünk maradnak majd.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés