Bár visszatért a tanga, a magas derekú fürdőruhaalsót nem tudja letaszítani a trónról. A retró bikini idén toplistás a nyári divatban!

hirdetés

Noha manapság nem kimondottan a szemérmesség vonalán mozog a divat, és a nagyobb fürdőruhaalsókat sem azért viseljük, mert kötelező lenne takargatni magunkat, a magas derekú bugyival rendelkező retró bikini hihetetlenül népszerű a szezonban.

Marilyn Monroe 1947-ben és 1946-ban. Képek: Bettmann, Richard C. Miller/Donaldson Collection/Getty Images.

 

A negyvenes években még nagy hatást gyakoroltak a divatra a társadalmi elvárások, így jóformán nem is lehetett másfajta fürdőruhához hozzájutni, csak a sokat takaró, diszkrét fazonokhoz.

Az ötvenes-hatvanas években már megjelentek a kacérabb szabású kétrészesek is, ám Marilyn Monroe gyakran tért vissza a magas derekú változatokhoz, imádta az efféle bikiniket.

A retró bikini a szezon slágertrendje: ilyen nőiesek a sejtelmes darabok

A retró bikini romantikája nem először keríti hatalmába a divatot, a magas derekú alsók például jó pár éve velünk vannak. Ám idén nemcsak a fürdőruhák szabásában, hanem az anyagok mintázatában és a bikinifelsők kialakításában is felfedezhetők az ötvenes-hatvanas évek bájos stílusjegyei.

Marilyn Monroe gyakran viselt magas derekú fürdőruhaalsókat. A negyvenes években még elvárás volt, a hatvanas években már a divat kedvéért. Képek: Richard C. Miller/Donaldson Collection, Archive Photos/Getty Images.

 

A hatvanas évek trendje a nőies ruhákon túl az elegáns kétrészes fürdőruhákat is magával hozta, melyek igencsak felfutnak idén nyáron.

Az övvel ellátott magas derekú alsók, a kockás és pöttyös anyagok roppant népszerűek a szezonban, ráadásul sokan azért választják a visszafogottabb bikinifazonokat, mert kevésbé feszengenek bennük.

Modellek a hatvanas években. Képek: Found Image Holdings, Reveille/Mirrorpix/Getty Images.

 

A magas derekú bugyi előnye, hogy derékhangsúlyos kialakítással bír, egyrészt kiemeli a karcsú vonalakat, másrészt karcsúsítja a sziluettet. A passzentosabb anyagú fürdőruhaalsók diszkréten lelapítják a kis pocakot, miközben kényelmesek és rugalmasak, így nem akadályozzák a mozgás szabadságát.

Linda Cristal és Leslie Caron színésznők a parton. Képek: Screen Archives, Leo Fuchs/Getty Images.

 

Ezek a romantikus bikinik jól passzolnak a retró hangulatú strandöltözékekhez, kifejezetten nőiesek és sikkesek.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images, Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés