Rendkívül széles skálán mozognak idén a fürdőruhatrendek, és bár az egyrészes úszódresszek ismét kitüntetett figyelmet kapnak, a bikinik sokszínűségével nehezen veszik fel a versenyt.

hirdetés

A kétrészes és egyrészes fürdőruhák egyaránt népszerűek idén, de a bikinik szinte uralják a kínálatot. A vintage fazonokon túl a falatnyi változatok és a kilencvenes éveket megidéző darabok éppúgy ott keringenek a választékban, így meglehetősen sokrétű a felhozatal.

A 2023-as fürdőruhatrendek a legtöbb divatkorszakot felölelik: ismét kelendő a brazil bikini a magasan felvágott alsóval, ahogy a hetvenes évekből átemelt romantikus mintázatok is visszatérnek, de a tangaszabású bugyi, az élénk, vibráló színvilág, valamint a kötött és csillogó anyagfelület éppúgy a szezon nagy kedvencei közé sorolható.

A legerősebb fürdőruhatrendek a szezonban: tarolnak a színes-mintás bikinik

Sellőtrend

A fürdőruhákat is elérte a sellőláz, gyöngyházfényű és metálos csillogású bikiniket hoz magával a mermaidcore. A fémes elemek és flitterek sincsenek kitiltva a strandokról, a falatnyi anyagok szinte sziporkáznak a napfényben.

Kötött és horgolt bikinik

A kötött, horgolt topok, táskák és szoknyák után most a bikiniket is elérte a 2023-as év legnépszerűbb irányzata. A fürdőruhatrendek legkülönlegesebb darabjai a színes, horgolt kétrészesek, egyrészesek, melyek nem csak a vintage stílust követik.

Vannak modernebb fazonú kötött fürdőruhák is, nem muszáj leragadni a hetvenes évek által felkínált mintázatoknál és színvilágnál. Akár elegáns is lehet a kötött kreáció.

Neonszínek, vibráló árnyalatok

A dopamine dressing egy divatirányzat, amely a vérpezsdítő, energikus élénk színekre támaszkodik. A színes öltözködést veszi alapul, és kizárólag a legfeltűnőbb színskálát alkalmazza. Ezt a stílusvonalat követik a vibrálóan színes, neontónusú fürdőruhák, melyek főként a kilencvenes évek klasszikus fazonjait elevenítik fel.

Medencés buli

A romantikus virágos ruhák folytatásaként jelentkeznek a levél- és virágmintás bikinik, illetve egyrészes fürdőruhák, melyek tökéletesen passzolnak a medencés partikhoz.

A fodros, topszerű felsőrészek nem csak a strandon stílusosak, akár farmersorttal kombinálva, divatos topként is jól működnek egy kerti piknik során.

Visszatért a tanga

Bár továbbra is népszerűek a magas derekú, sokat takaró bikinialsók, a kilencvenes évek trendhullámaival a tanga is visszaúszott a divatba. A vintage fürdőruhák ellenpólusaként tört utat magának, így arra nem lehet panasz, hogy egyoldalú lenne a kínálat.

A hatvanas évek hangulatát megidéző bikinik valamivel diszkrétebbek, a brazilfazonú társaik merészebbek és dögösebbek, a tangaszabású bugyi pedig abszolút a legbátrabbak választása.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés