A tangavillantás egyidőben annyira felpörgött, hogy a luxusdivatházak direkt extra alacsony derekú nadrágokat dobtak a piacra, hogy a bugyi pántja biztosan kilógjon belőle. Természetesen a kor divatdiktátorai ennek is megadták a módját, mindenféle díszes holmikat vettek magukra. Úgy tűnik, hogy a megosztó trend visszatért, és erősebben lángolt fel, mint valaha.

hirdetés

A tangavillantás a kilencvenes évek végén jelent meg, de csak pár évvel később tudott igazán kibontakozni. A korszak népszerű fazonjaiból könnyedén kivillant a fehérnemű pántja, hiszen az alacsony derekú nadrágok, szoknyák nem takartak túlzottan sokat az alakból.

Britney Spears 2000-ben a színpadon villantotta meg a díszes fehérneműjét.

 

A fiatal lányok bármilyen összeállításban előszeretettel villantották meg a fehérneműjüket. A trendben rejlő lehetőségeket idővel a divatházak is felfedezték, így egyre kisebb derekú holmikat és csillogó ékszerekkel felturbózott bugyikat dobtak piacra.

Gillian Anderson 2001-ben a Vanity fair Oscar-partiján mutatta meg a fekete bugyiját.

 

A tangavillantós őrület végigsöpört az irányzatokon, ám ennek ellenére kicsit sem lehet esztétikusnak nevezni, sőt. Kifejezetten ízléstelen, közönséges a ruha alól kikandikáló bugyi, még akkor is, ha épp a polgárpukkasztó megjelenés volt a cél.

Az ízlésromboló trend viszonylag hamar távozott a felkapott irányzatok közül. Most úgy tűnik, újult erővel tér vissza az aktuális divatban.

Ismét menő a tangavillantás? Ezt a trendet egy kicsit sem vártuk vissza

Bár a kicsit közönséges trend váratlanul tért vissza, voltaképp remekül illeszkedik az elmúlt évek irányzataihoz, hiszen a tervezők egyre többször nyúlnak vissza a húsz évvel ezelőtti fazonokhoz.

Elsőként Hailey Bieber próbálta ki, aki még 2019-ben, a Met-gálán sütötte el a fehérnemű-villantást. Az Alexander Wang ruhának pont ez volt a koncepciója, így ő voltaképp egy pántot viselt, ami hajazott a tangára.

 

A trendbe később már Kim Kardashian is beszállt, aki egy hát nélküli ruhát turbózott fel a piros bugyijával.

Az utóbbi időben egymás után jelentek meg olyan divatfotók, ahol a modellek bugyija váratlanul megvillan, ezzel is tovább erősítve a furcsa, megosztó trendet. Legtöbbször a kétezres évek alacsony derekú darabjaival variálják.

A nagy divatházak szintén beszálltak a versenybe. A Versace bemutatóján a csillogó nadrágból pimaszul kivillant a tanga pántja, ami díszes és feltűnő. A kollekcióban voltaképp divatelemként funkcionált.

Alexander Wang még ettől is tovább ment, mivel olyan farmert dobott a piacra, melyet két apró pánttal egészített ki, így a nadrág azt a hatást kelti, hogy kivillan belőle a bugyi. Természetesen hatalmas népszerűségnek örvend a darab, köszönhetően a dekoratív márkajelzésnek.

A tervezők az utóbbi időben egyre többször készítenek olyan darabokat, melyekben elkerülhetetlen a tangavillantás. A teljesen nyitott, hát nélküli kreációkhoz szinte hozzátartozik a sok pántból álló fehérnemű.

A villantás mellett a magasan szabott bodyk is megjelentek, melyeket szintén alacsonyabb derekú nadrágokkal kombinálnak, így a csípő oldala villan ki. Julia Fox színésznőt nemrég egy ilyen darabban kapták lencsevégre, és valóságos trendhullámot indított el vele.

Nem tudjuk, hogy a tangavillantás meddig marad, ám az kétségtelen, hogy csupán egy apró divathóbort. Jól néz ki pár fotó erejéig, de az utcára már nem ajánljuk. Még a legjobban megkomponált szerelést is közönségessé, hanyaggá teszi, és elveszik benne a nőiesség, összességében csak az indokolatlan magamutogatás, polgárpukkasztás marad.

Kiemelt kép: Victor Boyko / Getty Images. 

Képek a cikkben: Scott Gries, Evan Agostini, Gilbert Carrasquillo, Karwai Tang, Victor Boyko / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés