A tavaszi-nyári divat bizonyos kulcselemei ősszel sem kerülnek azonnal parkolópályára, ilyen a pöttyös minta is, amely kihasználva a hatvanas éveket megidéző trendeket, újult erővel folytatja uralmát.

hirdetés

Bár az ősz közeledtével már egyre inkább érezhető a kockás mintázatok felerősödése, a szezonváltással még nem válik köddé a pöttyös holmik uralma. Nemcsak felveszik a versenyt, hanem simán megtalálják a közös hangot az új irányzatokkal, a fekete-fehér pöttyös anyagok például remekül harmonizálnak a fémszínű, metálfényű kiegészítőkkel és ruhadarabokkal.

A pöttyös nyári cuccokat még egy darabig keblére öleli a divat, ugyanis a lengébb fazonok kreatívan rétegezhetők a kora őszi időszakban. Ha akad pár vintage hangulatú, pöttyökkel díszített felső, nadrág vagy szoknya a szekrényedben, érdemes kézre eső helyen tárolni őket, ugyanis sokoldalúan kihasználhatod stíluserejüket.

Pöttyös divat ősszel: ezeket a holmikat még ne pakold el

Tavasz óta igencsak népszerűvé váltak a pöttyös kiegészítők és ruhadarabok, bár nyáron sem volt egyeduralkodó ez a mintázat, kétségkívül a legnőiesebb trendek táborát erősítette. Azt gondolhatnánk, hogy ősszel alábbhagy a pöttyöket felvonultató lenge cuccok lendülete, de a jóslatok szerint ez nem következik be azonnal.

Az átmeneti szezonban még simán elő lehet szedni a romantikus, pöttyös ruhákat, blúzokat, lenge kendőket és nadrágokat, hiszen könnyedén összeboronálhatók az őszi divatszínekkel és a nehézkesebb anyagokkal.

Pöttyös midiszoknya: ősszel sem mond le róla a divat

A hatalmas és az aprócska pöttyök éppúgy helyet kapnak az őszi minták repertoárjában, így a tavasszal vagy nyáron vásárolt pöttyös midiszoknyákat még nem kell elpakolni a szekrény mélyére.

Emma Roberts fekete-fehér tónusokkal tetteelegánsabbá letisztult szettjét. Ám a pöttyös szoknya élénk verzióban is szerepelhet az őszi szettekben. Képek: Roy Rochlin, Jeremy Moeller.

 

Megidézheted velük a hatvanas évek stílusát, és akár félcipővel, csizmával, pulóverrel, blézerrel is kombinálhatod őket. Roppant romantikusak, de a modern trendek sem állnak tőlük távol.

Nőies, lenge blúz

A legjobban kihasználható darabok között a blúzok is nagy szerepet töltenek be ősszel. Legyen szó ujjatlan, puffos ujjú vagy sálgalléros retró kreációról, biztos, hogy sokféleképpen viselheted.

Jeanne Damas és Camille Cottin farmerral párosította az elegáns blúzt. Képek: Marc Piasecki/Wirelmage, Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

 

Farmernadrággal, blézerrel, szoknyával egyaránt jól mutatnak, de a vagány szetteket éppúgy megfűszerezhetik.

Romantikus ruha pöttyökkel

Bár lehet, hogy első blikkre nem passzol az őszhöz egy lengébb, romantikus nyári ruha, érdemes adni neki egy esélyt, hiszen még csizmával, kardigánnal kiegészítve sem hat idegenül, a vidéki romantika trendjére és a francia sikk stílusjegyeire alapozva.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

A pöttyös ingruhák és blúzfazonok remekül beilleszthetők az átmeneti időszak lazán rétegezett szettjeibe.

A vonalú vékony nadrág

Még a gumis derekú, pöttyös strandnadrágok is labdába rúghatnak az átmeneti szezonban, hiszen lenge, bő száraikkal laza viseletet nyújthatnak a változékony időben. Hosszú ujjú felsővel, inggel, kapucnis pulóverrel, tornacipővel vagy farmerdzsekivel összeboronálva bájos, mégis vagány elemei lehetnek a vékonyan rétegezett öltözéknek.

Képek: Edward Berthelot, Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Az A vonalú, elegáns pöttyös pantallók szintén kreatívan variálhatók ősszel, csodásan fellendítik az alapvetően letisztult, blúzos, esetleg blézeres összeállításokat.

Pöttyös kiegészítők

A pöttyös mintájú kendőkért, táskákért, cipőkért és napszemüvegkeretekért továbbra is odáig van a divat, akár a snassz, semleges színű szetteket is feldobhatod bármelyik darabbal.

Képek: Edward Berthelot, Christian Vierig/Getty Images.

 

A kendőt a hajadba vagy a nyakadba kötheted, egy-egy apró részletben pedig színes pöttyök is felbukkanhatnak.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images, Instagram.

 

  • Megosztás:
hirdetés