A földszínek örök klasszikusok a divatban, ráadásul sokoldalúan és nőiesen variálhatók. Ha ügyesen játszadozol a fazonokkal, anyagokkal és kiegészítőkkel, letisztult kombinációkba helyezve sem teszik snasszá a megjelenést.

hirdetés

Első blikkre nem túl izgalmasak a földszínek, pedig nem lehetetlen nőiesen viselni őket, sőt, a kifinomult, szofisztikált stílus alapjai lehetnek. Bár az idei divatkínálat nem fukarkodik az élénk és vibráló árnyalatokkal, a naturális és azon belül a barnás tónusok sem szorulnak háttérbe.

Sokan az avítt stílusra asszociálnak a barnák kapcsán, és a régóta köztudatban kerengő sztereotípia szerint öregítik, fáradttá, fásulttá teszik a megjelenést. A földszínek családja azonban rengeteg színtónust magába foglal a lágy homokárnyalatoktól kezdve a sötét kéregbarnáig, így nem lehet kijelenteni, hogy mind unalmassá tenné a szetteket, ráadásul a színek, fazonok kombinációjától is függ, hogyan viselkednek az öltözékben.

A letisztult, könnyed, átlátható sikk gyakran főszerepbe helyezi a drapp, fahéj, világos, élénk és mélybarna árnyalatokat, melyek egymás mellett is roppant jól mutatnak.

Nem muszáj vibráló, vidám tónusokat beemelni az összeállításba, viszont néhány apró trükkel felpezsdítheted és látványosabbá teheted a szerelésed.

Földszínek nőiesen: nem lesz egyhangú a letisztult öltözéked, ha ezekre odafigyelsz

A földszínek családja igen népes, így bőven van miből válogatni. Az első és legfontosabb szabály, hogy olyan tónusokra essen a választás, amelyek nem mutatják fakónak, élettelennek a bőrtónust. Rengeteg kevert szín található ebben a tartományban, ezért könnyedén kitapasztalhatod, mely kombinációk passzolnak hozzád igazán.

A szürkésbarna általában felerősíti a fáradt vonásokat, emiatt célszerű nem az arc közelébe helyezni, vagy világos, krémes árnyalatokkal tálalni, melyek frissebbé varázsolják a megjelenést. A rozsdabarna és aranybarna elevensége szintén megfelelő arra, hogy kicsit felpezsdítse az összképet.

A finom pasztellbarnák még akkor is, ha kissé füstösek, jól illenek a lágy összeállításokhoz. A homoktónusok pedig abszolút előnyt élveznek a letisztult öltözékeknél.

Turbózd fel a látványt arannyal, fehérrel vagy bézzsel!

Az aranyló tónusok nem bontják meg a szett szofisztikált stílusát, ugyanakkor remekül megbolondítják az egyszerű színhasználatot. Csokoládé- és aranybarna mellett egyaránt sikkesen mutatnak, pláne, ha semleges fehéret vagy krémszínt adagolsz a naturális árnyalatokhoz.

Az aranytónus csak egy-egy kiegészítőn, apró részletmegoldáson bukkanjon fel, nem kell fókuszpontba helyezni!

A letisztult öltözékek nyerő kombinációja: fehér, bézs és barna

A fehér deríti az arcot, a bézs pedig lágyabbá, kifinomultabbá varázsolja az összképet, így még a sötétebb, mélyebb barnák sem tűnnek morózusnak vagy unalmasnak.

Csinos, sikkes fazonokkal éppúgy rásegíthetsz arra, hogy a földszínek nőiesen mutassanak az öltözékben.

Csempéssz mintákat a szettbe, játszadozz bátran a különféle anyagokkal, textúrákkal!

Tavasszal könnyű izgalmasabbá tenni a megjelenést vastagabb-vékonyabb rétegek játékával.

A lenge, selymes anyagok és a kötött, illetve bőrhatású holmik kombinációja nem hagyja unalomba fulladni még a semleges tónusokat sem.

A tweedblézerek csodás összhangot teremtenek a könnyedebb ruhákkal, nadrágokkal, de mintákkal is feldobhatod a letisztult szereléseket.

Amennyiben az árnyalatok összecsengenek, harmonizálnak egymással, nem vész el a kifinomult, sikkes hatás.

Más árnyalatokat is beemelhetsz

Bizonyos barnák csodásan tudnak kapcsolódni a pasztelles és középkék árnyalatokhoz, így akár farmercucokkal is megvalósíthatod a letisztultan egyszerű, mégis nőies összképet.

Ha úgy érzed, nem szerencsés az arcod közelébe helyezni a barnás tónusokat, elég, ha csak a cipőn vagy a táskán köszönnek vissza.

A földszínek nem feltétlenül unalmasak, és jó kombinációba helyezve cseppet sem öregítik a megjelenést, sőt, ezeket a trükköket bevetve abszolút nőiesen variálhatók.

Kiemelt képek: Streetstyleshooters, Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés