A 2023-as tavaszi divat nem aprózza el az átmeneti kabátok választékát, amelyben a klasszikus és újragondolt fazonok egyaránt felsorakoznak. A legtöbb szabás tökéletesen illeszkedik a széles szárú nadrágok trendjéhez, ám a szuper divatossá avanzsált maxiszoknyákhoz is találsz megfelelő darabokat.

hirdetés

Az átmeneti kabátok most a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt kapnak a tavaszi divat színterén, és nem csak azért, mert megkerülhetetlen, szükséges darabokról van szó. Számos fazonkialakítás ugyanis egy-egy kulcstrendhez csatlakozik, megkönnyítve a legmenőbb kreációk összepasszítását.

Mivel idén a széles szárú nadrág a divat origója, jóformán minden ehhez az irányzathoz igazodik. A tavaszi kabátkák és dzsekik szabását jelentősen befolyásolja ez a tendencia, így a rövidebb kialakítású, szélesebb, lezserebb vállú fazonok törnek az élre.

Lássuk a tavaszi divat kedvenceit! – Az átmeneti kabátok választéka roppant sokoldalú

A szezon éllovasa a szövet bomberdzseki

Még nem távolodunk el egészen a nyolcvanas-kilencvenes évek divathagyatékától, a bomberdzseki továbbra is makacsul tartja magát az élen, viszont idén más formában jelentkezik. Szolidabb külsejében a sportos és nőies stílusjegyek egyesülnek egy olyan letisztult alapba csomagolva, ami lehetővé teszi, hogy ez a kabátka mindenhez tökéletesen passzoljon. A szövetdzseki az új sláger, ami bár túlméretezett fazonírozású, mégis jól társítható nőiesebb összeállítások mellé.

A tavaszi divatban már a szürke az új bézs, avagy az ügyeletes alapszín. Ennek megfelelően a bomberdzsekik többsége is szürke, így valóban sokféle öltözékkel variálhatók.

A francia nők kedvencei

A ballonkabát megunhatatlan klasszikus, idén főként az oversize megoldások kerülnek előtérbe. Bár szabásuk alapján lezserek, nagy előnyük, hogy sportos és nőies verzióban egyaránt elsüthetők, sőt, a divatos széles szárú nadrágokkal, illetve a szűk vonalú farmerszoknyákkal kombinálva szintén remekül működnek.

A különféle színbetétekkel tarkított, kontúros kabát a másik nagy tavaszi kedvenc, a francia divatbloggerek máris rákaptak. Ez a T vonalú fazon roppant jól mutat lezser, farmeres-tornacipős szettekkel, ugyanakkor a nőies sikk sem az ellensége. Bármilyen stílushoz könnyedén igazodik, olyan, mint egy kis blézer, miközben roppant karakteres megjelenést biztosít.

Farmer-, ing- és bőrkabát

A kockás ingkabátokat ezúttal kissé háttérbe szorítják a túlméretezett farmer- és vászoningek. Az utóbbiakra a sokzsebes kialakítás jellemző, letisztult szafaristílusban, míg a farmer ingkabátok a kilencvenes évek hanyag lazaságát idézik meg. Igaz, ezek a darabok már a melegebb tavaszi napokat vetítik elénk, ám a köztes, szeszélyes időjárásra is kínálkoznak menő kreációk, méghozzá a steppelt ingkabátkák.

Az ingfazonú dzsekik között a rövidített, derékhangsúlyos verziók éppúgy felbukkannak, melyek tökéletesen összeboronálhatók az A vonalú nadrágokkal.

A klasszikus bőrdzsekik tavasszal háttérbe vonulnak, és a bőrhatású bomberek, valamint a hosszított szabású, T vonalú kabátok veszik át a helyüket. A széles vállmegoldás rövidebbre fazonírozott, zsebekkel teletűzdelt verziókkal úgyszintén találkozik, így alapvetően a lezser kialakítású átmeneti kabátok hódítanak.

Az egyszerű szövetkabát a tuti befutó

Az egyenes vonalvezetésű, hosszú szövetkabát továbbra is divatos marad, hűvösebb tavaszi napokon remekül kihasználható egy ilyen darab. Az egyszerű, sokoldalú bézs kabátkák mellett a kockás változatok szintén labdába rúgnak idén.

 

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés