A ’90-es évek divatja igencsak változatosnak bizonyult, bárki kedvére lavírozhatott a különféle stílusok között. A trendek ugyan folyamatosan cserélődnek, ám vannak olyan fazonok, melyek újra és újra megjelennek a kínálatban.

hirdetés

Madonna, valamint a lánybandák fénykora nem csak zeneileg, a divat szempontjából egyaránt elképesztően izgalmasnak bizonyult. Jóformán semmi nem számított túlzónak, a legmerészebb színek és szabások jelentek meg az utcán nap mint nap, a viselőjüknek pedig nem kellett megküzdeni a szettjét bíráló tekintetekkel sem.

A legtöbb akkoriban sikkesnek számító fazon újra megjelent az utcai viseletekben, a téli szezonban éppúgy felütötte a fejét a kilencvenes évek.

A ’90-es évek divatja újra hódít: ezek a retró ruhadarabok az utcai sikk kedvencei

Ezek a nadrágok kifejezetten stílusosak

A színekben nem volt hiány a múlt század végén, s a pár éve még túlzásnak tűnő élénk nadrágokat is imádták a nők. Manapság nem ritka, hogy egy egyszerűbb, visszafogott tónusú felső és harsány, színes nadrág kombinációjában jelenik meg valaki az utcán. Ezek a darabok igencsak feltűnőek, izgalmasak és cseppet sem mindennapiak.

Nem csak az élénk tónusok trendje kopogtatott be újfent, a koptatott farmerek úgyszintén teret hódítottak maguknak. A legtrendibb párosítás, ha vagány westerncsizmával kerül össze ez az egyébként kissé lezser darab, ilyen formában garantáltan elhozza a kilencvenes évek hangulatát.

Ha már nadrág, nem szabad elfeledkezni a vagány kantáros darabokról sem. Ha csupán a fél pánt van becsatolva, na az aztán az igazi kilencvenes évek! Ezek a fazonok szuper választások lehetnek télen, hiszen nem csak egy crop toppal vagy vékony inggel párosítva mutatnak hihetetlenül jól. Egy vastag, kötött pulóverrel úgyszintén nőies és stílusos megjelenést kölcsönöznek. Ráadásul még attól sem kell félni, hogy kint virít bennük az ember dereka, így a megfázás is elkerülhető.

A mintákat tekintve már egy ideje a kockás motívum az, ami stabilan vezeti a listát. A kilencvenes években is közkedvelt stílus manapság minden létező ruhadarabon megjelenik, ám ami a leginkább a régi trendekre hajaz, az a kockás nadrág. Mindegy, hogy egyenes szárú, szűk vagy répafazon, garantáltan sikkes szettet eredményez.

 

Amilyen előnytelenek tudnak lenni az oversize cuccok, olyannyira divatosak

Az oversize cuccok sem új keletűek, noha úgy robbantak be az üzletek polcaira, mintha valami világmegváltó ötlet lett volna a kitalálásuk. Az egyébként sokszor előnytelennek bizonyuló darabok hiába csapnak hozzá optikailag néhány centit a sziluett szélességéhez, hatalmas népszerűségnek örvendenek. Természetesen lehet ezeket is úgy hordani, hogy csinosak és nőiesek legyenek, kiemeljék a formás alakot, csupán pár praktikát kell alkalmazni ehhez.

A kinyúlt hatású felsők a kilencvenes évek közkedvelt ruhaneműi voltak, nem véletlen, hogy ez a trend manapság újra megjelent az utcákon. A kabátok terén egyaránt jellemző volt a két számmal nagyobb darabok viselése, legyen szó tengerészkabátról vagy bomberdzsekiről. Roppantul előnyösek abból a szempontból, hogy a legnagyobb mínuszokban a réteges öltözködés szuper könnyen megoldható velük, hiszen legalább három vastag pulóver alájuk fér.

A múlt évszázadban népszerű kabátok mellé tipikus kilencvenes évekbeli lábbeli dukál. Az akkor elterjedt platformos, magas talpú, csótányroppantó csizmák és bakancsok ma is teret hódítottak maguknak a divat világában. Az otromba fazonok előnyösségéről és nőiességéről órák hosszat lehetne vitatkozni, ám trendi mivoltukból ez fikarcnyit sem von le.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés