A maszkulin trend nem új keletű, és mi tagadás, ráfért már egy kiadós frissítés. Az őszi-téli divat három igazán menő stílusegyveleggel porolja le a régi irányzatot, melyek egészen új megvilágításba helyezik a férfias jegyeket.

hirdetés

A maszkulin trend sokaknak erős, de valójában akkor is követik, ha ennek nincsenek tudatában. Idén ugyanis a női divatvonalon is halmozódnak a férfias stílusjegyek, az ing- és zakószabású kabátok, az öltönynadrágokra hajazó fazonok, a derby cipők, a newsboy sapkák, a túlméretezett nadrágkosztümök és az öltönymellények szinte észrevétlenül épültek be a női ruhatárba az elmúlt pár évben.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Ám attól, hogy egy-két darab felbukkan az öltözékben, még nem valósul meg igazán a férfias stílus, az utóbbi esetében ugyanis kissé átbillen minden a határvonalon, és túlsúlyba kerülnek a maszkulin fazonok. A sikkes eredmény érdekében azonban ügyesen kell mixelni az eltérő darabokat.

Maszkulin trend újragondolva: divatos stílusokkal bővül az irányzat

A színhatás, az anyagok textúrája szintén nagyon fontos, de ügyelni kell arra is, hogy a nőiesség éppúgy érvényesülni tudjon. Nem olyan nehéz, mint ahogyan hangzik, pláne, hogy három irányvonalat nyújt hozzá az őszi-téli divat. Ezek jelentik a frissítést, plusz a vintage hangulat, ami abszolút áthatja ezeket az összeállításokat.

Öltözz erdésznek, vagy vadásznak!

Viccesen hangzik, de a divat nem poénnak szánja, tényleg sikkes újításnak számít a vadászstílus. Ám nem azt jelenti, hogy tetőtől talpig erdész- vagy vadászcuccokba kell öltözni, mintha jelmezbál lenne.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Éppúgy, mint korábban, idén szintén kreatív módon szedi össze inspirációit a divat, gondolj csak a jó öreg military irányzatra, ami már hosszú évek óta kering a trendek körforgásában, és annyira beépült az utcai öltözékekbe, hogy senki nem ütközik meg a sokoldalúan variálható elemein.

Képek: Edward Berthelot, Christian Vierig/Getty Images.

 

Ahogy a katonai stílus sem csak a terepszínű holmikról szól, úgy a vadászszerkókra hajazó szettek is igen változatosak lehetnek. A férfias jegyek könnyedén ötvözhetők a nőies részletekkel, így, ha elsőre merésznek is tűnik a vintage stílusban kombinált tweedzakó, lovaglócsizma vagy bricsesznadrág, megfelelő összeállításokba ültetve egyik sem rombolja le a nőiességet.

Annak idején például a katonai trencskó fazon nyomán született meg a ballonkabát, ami akkoriban még férfias viseletnek számított, manapság azonban az egyik legnőiesebb darabként tartjuk számon.

Amikor Marlene Dietrich vagy Coco Chanel férfi öltönynadrágot hordott, ez a stílusvonal még lázadásnak tűnt, és meglehetősen szokatlan volt, manapság azonban elképesztően sikkesek és népszerűek a női ruhatárba tervezett, férfias vonalvezetésű nadrágok, melyek úgymond reneszánszukat élik.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A vadászöltözékekre jellemző férfias jegyek is sokféleképpen felbukkanhatnak a női outfitekben. A military trendhez hasonlóan bátran adagolhatók a földtónusok, az olajzöld és a méregzöld sötétebb árnyalatai, valamint az avarbarnák. Az anyaghasználatban szintén megmutatkozhat a maszkulin hatás, a kordbársony, a műbőr, a tweed és a gyapjú keverésével nemcsak őszies, hanem egyfajta vintage hangulatot érhetsz el.

Az angol stílus keveredik ezekben a divatos szerelésekben, vagyis nem az oldalzsebes nadrágokat és a pufidzsekiket kell alapul venni. Afféle arisztokratikus stílusvonalat is belevihetsz az összképbe, és a szoknyákról se mondj le, ez a maszkulin trend sok mindent elbír.

Modern business look

Az üzleti stílus modern változata nem feltétlenül az irodai öltözetet jelenti. Elmosódnak a határok az elegáns és a lezser irányzatok között, illetve a nőies és férfias jegyek is merészebben mixelhetők.

A modoros, formális eleganciát lazasággal vegyíti az utcai divat, így akár a tornacipő is bekerülhet egy bukléblézerrel megbolondított szettbe, illetve a pilótadzseki és a nyakkendő éppúgy jó párost alkothat. Ennél a stílusverziónál is erősen bejátszik a vintage hangulat.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A nyolcvanas évek szögletes szabású zakói, vagy a negyvenes évek kosztümjei ugyanúgy szerepet kaphatnak a lezser business lookban.

Boyfriend stílus

A boyfriend farmereket mindenki ismeri, régóta jelen vannak a divatban, és talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy főszereplői ennek a lezser stílusnak.

A boyfriend öltözék lényege a pimasz vagányság, amit főként túlméretezett pulóverekkel, lezser, fiús nadrágokkal, baseballsapkával és –dzsekivel, valamint a cseppet sem finomkodó bő rétegekkel érhetsz el. Vihetsz bele sportos lazaságot, de a nőies részletekről se feledkezz meg.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Mivel az oversize fazonok halmozása kicsit olyan hatást kelthet, mintha kifosztottál volna egy férfiszekrényt, érdemes egy kis stílustörést alkalmazni.

Már csak azért is, mert a bő anyaghalmok könnyen alakromboló hatást eredményezhetnek, ezért nem árt kihangsúlyozni a derekat, és nőies kiegészítőkkel lágyítani az összképet. Ha a nadrág terebélyes szabással bír, a felső legyen szűkebb, ami kiemeli a nőies vonalakat.

A maszkulin trend ugyan bőkezűen méri a férfias elemeket, egy kis kreativitással vonzóvá és nőiessé teheted ezeket a népszerű összeállításokat.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés