A selyemszoknya elképesztően nőies viselet, nem véletlen, hogy ennyire felkapta az idei divat. Az átmeneti szezonban éppúgy sokféle variációban viselheted.

hirdetés

A selyemszoknya az őszi divat kedvencei közül sem hiányozhat: így viseld változatosan

A kora őszi divat egyik legelegánsabb és legnőiesebb viselete a selyemszoknya, amely már anyagából adódóan kifinomulttá és különlegessé varázsolja a megjelenést. Gyakorlatilag bármilyen fazonban és hosszban elképesztően sikkes, ráadásul roppant könnyedén kombinálható más alapdarabokkal. Sokféle változatban viselheted, még sportos kiegészítőkkel kombinálva sem veszíti el nőies stílusjegyeit.

A fényes felületű, lenge szoknyákról elsőként az elegancia jut eszünkbe, ezért a legtöbben magas sarkú cipővel boronálják össze. Egy csinos körömcipő és egy könnyed, légies selyemszoknya párosa abszolút kihangsúlyozza a nőiességet és fókuszba helyezi a vonzerőt. Az összképen már csak úgy lehet finomítani, ha selyemhatású inggel vagy finom blúzzal alapozod meg a hétköznapi szett csiszoltan szofisztikált hangulatát.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A sikkes eredményhez persze nem feltétlenül kell egész nap magassarkúban flangálni, akár egy kényelmes, ám nőies fazonú mokaszinnel is összeboronálhatod a selyemszoknyát, az idei divat rajong ezért a párosításért.

A különböző színek kombinációja játékossá varázsolja a megjelenést, miközben a selyemhatású szoknya kellő eleganciát kölcsönöz a szettnek. A hosszabb szabású verziókat bátran összeboronálhatod nyújtott fazonú blézerekkel, a lágy esésű szoknyaszabás bőven elbírja a túlméretezett zakókat.

Az egyszínű, letisztult összeállítások szintén sikkessé és nőiessé teszik a megjelenést, a selymes, fénylő anyagfelületeknek köszönhetően ezek a monokróm szettek rendkívül különleges hatást keltenek. Nincs bennük semmi túlzó vagy extrém, mégis feldobják a hétköznapi megjelenést.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

 

Az őszi szezonban a hűvösebb napokon a kötött pulcsi is felfér, s bármilyen furcsának tűnik, a vastag anyag remekül passzol a könnyed, finom selyemhez. A szoknya szuperül ellensúlyozza a pulóver markáns, laza és hanyag hatását, ez a párosítás kiválóan hozza a hétköznapi, lezser eleganciát.

Képek: Isa Foltin/Getty Images.

 

Habár a selyemszoknya alapvetően egy elegáns, kifinomult ruhadarab, a vagányabb, lezserebb szettekben ugyanúgy megállja a helyét. Az őszi divat egyik kedvencével, a bőrdzsekivel például kifejezetten vagánnyá és merésszé válik, miközben szimpla edzőcipő mellett csinos, mégis laza darabbá avanzsál. A különböző stílusok kombinálása kiforrott stílusérzékről árulkodik, arról nem is beszélve, hogy egyedibbé és magabiztosabbá teszi a megjelenést.

Képek: Christian Vierig/Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Christian Vierig/Isa Foltin/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés