Ragyogó kövekkel, sziporkázó flitterekkel, fémszínekkel és fényes anyagfelületekkel tér vissza idén a már jól ismert csillogó trend, amely globálisan uralja majd az őszi divatot.

hirdetés

A csillogó trend már nem új keletű, évről évre fellobban a lángja a divatban, és idén sem váratlanul zúdul ránk az őszi szezonban, hiszen tavasz óta fokozatosan kapjuk belőle az ízelítőket. Apránként csepegtetve felbukkant a kiegészítők világában, majd az ezüstösen és aranylón fénylő selyemhatású ingekkel és szaténszoknyákkal tört utat magának, végül a sellőirányzat nyári világában bontakozott ki igazán, a gyöngyházragyogású, vízfényű és fémszínű ruhák megjelenésével.

Azt azonban már az elmúlt években is megtapasztalhattuk, hogy mindig tovább lehet fokozni a csillogást, így nem ér minket meglepetésként, hogy ez idén ősszel is megtörténik.

A kilencvenes, valamint a kétezres évek korai divatszakaszait felidéző irányzatok előszeretettel játszadoznak a fémszínű és metálfényű anyagokkal, és a csillogó sminkek sem hiányozhatnak az idei palettáról.

Minden jöhet, ami ragyog, fénylik és sziporkázik: a csillogó trend az őszi szezon nagy durranása

A feltörekvő csillogó trend a divat minden szegmensére kiterjeszti uralmát. A retró bőrdzsekiken megjelennek a fémcsatok, metálfényű szegecsek és karikák, ugyanúgy a lábbeliket is eléri a fémes ragyogás.

Még a bájos balerinacipők sem maradnak ki a szegecses díszítés bűvköréből, de nem csak a kilencvenes évekből ismert grunge irányzat jelenthet ihletadó forrást.

 

Az eleganciában a húszas-harmincas évek csillogása hódít. Metálfényű tollak és rojtok, díszes kövek, arany és ezüst szálakkal átszőtt ruhák, flitteres kiegészítők és öltözékek támogatják a ragyogó megjelenést.

A flitterek és a selyemfényű anyagok a mindennapi divatba is beszöknek, férfiszabású ingek és nadrágok, lezser ujjatlan felsők és blúzok biztosítanak nekik helyet. A metálszínű, „pikkelyes” szoknyák mellé becsatlakoznak a fémesen csillogó csizmák, cipők és táskák, a dróthálóhatású, sejtelmesen átlátszó topok és ruhák, illetve a fémes részletekkel díszített farmerek. A ragyogás tovább fokozható a színes, csillogó kövekkel megbolondított, arany és ezüst divatékszerekkel.

Az őszi divat sportos, lezser vonalában szintén megmutatkozik a csillogó trend: a fesztiválirányzatok által felkapottá vált metálszínű ejtőernyős nadrágok, a suhogós anyagú, valamint a bőrhatású dzsekik laza, mégis ragyogó megjelenést biztosítanak. Az edzőcipők, hátizsákok és sporttáskák felületein szintén felbukkannak a fényes, fémszínű részletek.

Az Instagram divathullámain keresztül már most lemérhető, hogy a partiruházat legnépszerűbb őszi darabjának a flitteres nadrág ígérkezik. Ez a kreáció számos formában jelen van az új kínálatban, de ugyanígy az arany és ezüst pantallók között is fellelhetők a bővebb és szűkebb szárú fazonok.

A csillogó trend az őszi szezon egyik legerősebb irányzatának ígérkezik, méghozzá korlátok nélkül!

Bármelyik stílust érzed magadhoz közel, biztos, hogy megtalálod a módját a személyre szabott csillogásnak. Sportos, retró, nőies és elegáns verzióban egyaránt elsütheted a metálszíneket és a sziporkázó részletmegoldásokat!

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés