A klasszikus bézs, fekete és barna fazonok mellett a mintás kabátok a tél befutói, amelyek közül a kockás darabok a legnépszerűbbek. Most a virágos motívumoktól sem kell idegenkedni a hideg szezonban, mégis az efféle díszítésű dzsekik és szövetkabátok okozzák a legnagyobb meglepetést. Bár ez a trend tavasszal fog igazán kicsúcsosodni, már most sokan rákaptak.

hirdetés

Ritka, hogy a hideg hónapokban ennyi élénk árnyalat kínálkozzon fel a divat palettájáról, így a 2021-es és 2022-es téli szezon igazán formabontó ezen a téren. Nemcsak a színskála hihetetlenül gazdag, hanem az izgalmas tónuspárosításokra is sok lehetőséget nyújtanak a trendek.

A kabátdivatban éppúgy jelen vannak az élénkebb, vadabb koloritok, ugyanakkor a mintás anyagok is teret hódítottak maguknak. Az őszi ingkabátok népszerűsége után várható volt, hogy nem illan el egyhamar a kockás mintázatok iránti szenvedély, így a téli nagykabátok tovább viszik magukkal ezt az irányzatot.

A színes változatok mellett azonban a biztonsági játékosok kedvencei úgyszintén bekerültek a kínálatba. A visszafogott, klasszikus verziók között a jó öreg tyúklábmintás, valamint a halszálkacsíkos kabátfazonok egyaránt felbukkannak. Az állatmintákról sem feledkezik meg a divat, főként műszőrme bundákról, pufidzsekikről és szövetkabátokról köszönnek vissza.

A virágos kabátok meglepetését tavaszra tartogatták a tervezők, de néhány kínálatban már most megtalálhatók elvétve, és a divatbloggerek lelkesedését elnézve jóval hamarabb csúcsra futhat ez a trend.

A mintás kabátok a tél slágerdarabjai: színes és letisztult darabokat is tartogat a divat

Kockás kabátokkal szinte minden télen találkozhatunk, de most sokkal szélesebb a kínálat ezen a fronton. A plédkockás változatok az ősz rozsdás, meleg tónusait éltetik tovább, de a feltűnő piros, zöld, illetve lila árnyalatok sem mennek ritkaságszámba.

A nőies és vagány fazonok egyaránt utat törnek maguknak a mintás kabátok között: a bélelt ingszabású kreációk, a klasszikus szövetkabátok, valamint az oversize szabások éppúgy megtalálhatók kockás verzióban.

A hatvanas évek nosztalgiahullámát zúdítják ránk a pepita kabátkák, amelyek ízelítőt adnak a tavaszi trendekből.

A divatos francia stílussal együtt gyűrűzött be a klasszikus tyúklábminta, ami évről évre időnként beépül a téli divatba.

A sakkminta is viszonylag letisztultabb opció, pláne, ha fekete-fehér tónusokat vonultat fel, és az öltözék is ehhez a nőies eleganciához igazodik.

A csíkos mintázatok óriási figyelmet élveztek nyáron, ám a téli szezonban főként a pulóvereken találták meg a helyüket. A kabátdivatban egészen más formában jelennek meg, a vintage stíluselemeket felelevenítve.

A halszálkás darabok szabásukban szintén a régi korok hangulatát idézik meg.

Az állatmintás műszőrme kabátok egyszerre vagányak és elegánsak, bár viszonylag nehezen kombinálhatóak, azért sok lehetőséggel kecsegtetnek, ha bohém, retró vagy nőies öltözékeket kíván összeállítani az ember.

A virágos kabátok már a tavasz hírnökei lesznek, tél végén és kora tavasszal várható az a divathullám, amely elhozza őket. Mivel már most fel-felbukkannak a kínálatban, lehet ízlelgetni különlegességüket.

A rózsás és virágszirmos szövetkabátok cseppet sem giccsesek, színkavalkádjuk ellenére megvan bennük a kellő finomság, míg a virágmotívumos pufidzsekiket azért kicsit még emészteni kell.

Szokatlanságukkal kicsit felpezsdítik a retró vonalon mozgó divatot, és egészen új színfoltot csepegtetnek a már megszokott kabáttrendekbe.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés