A retró ingkabát csak néhány éve lett újra felkapott, a divatkedvelők pedig egyből óriási érdeklődést mutattak iránta, így számtalan stílusban megjelent a boltok polcain. A kockás mintájú laza fazon csakhamar az őszi megjelenés egyik legmutatósabb darabja lett.

hirdetés

Az átmeneti szezon alatt a divatos és változatos öltözködés eléggé leszűkül a kabátok világára, hiszen olykor alig érvényesül az a néhány réteg, ami épp alattuk lapul. Azért, hogy ne unjunk bele az egyhangú kabátok látványába, érdemes egy izgalmasabb holmit beszerezni, ami önmagában is fel tudja dobni a szetteket.

A kockás ingkabát vagány és nőies szettekkel is bevethető

Az ingkabát egyedi jellegzetessége, hogy rendkívül bő. Az oversize ruhadarab nyugodt szívvel mondható lezsernek, mégis nagyon sokan viselik a nőies stílus követői közül. Emiatt rengeteg arcát megmutatta már ez a kreáció az utcai viseletek világában.

A „gyorsan leugrok a boltba” és „a barátnőkkel beülünk egy kávéra” szettekkel is bátran kombinálható. Laza szabása miatt jól alá lehet öltözni a hidegebb napokon, de ügyelni kell az egyensúlyra, mert könnyen szélesítheti az alakot.

 

A kockás minta rengeteg divatos holmin megjelent már az utóbbi időben. Az őszi ingkabátra leginkább a skót kockás motívumok és a favágóingek printjei lettek jellemzőek. Barnás, pirosas és sárgás színhasználatukat tekintve kissé retró hatást keltenek.

A kabáttal viselt holmik lehetnek teljesen egyszerűek is. A fekete nadrágok és letisztult stílusú csizmák egyaránt megállják a helyüket egy ilyen lezser összeállításban, mivel a lényeg úgyis a kockás ruhadarabon lesz.

 

A kockás csodák ráadásul tavasszal is szuper divatosan mutatnak majd, főleg, ha élénkebb színben szerzed be őket. A zöldes, mentaszínű színkombináció meglepő választásnak tűnhet, azonban megéri kipróbálni, mivel nagyon fiatalos és modern hatást kelt.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images.

Képek a cikkben: Christian Vierig, Jeremy Moeller, Edward Berthelot /Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés