A pufidzseki sokáig tiltólistán szerepelt, ha nőies öltözködésről volt szó, ám a kreatív divatbloggereknek köszönhetően ez megváltozott, így manapság már sokkal inkább egy izgalmas divatesszencia, ami megtöri az öltözék egyhangúságát. Sokféle stílusban megállja a helyét, és akár az elegánsabb kreációkkal is kombinálható.

hirdetés

A sportos összeállításoknak már évek óta az egyik alapkelléke az őszi-téli szezonban a pufidzseki. Igazán praktikus, hiszen vastag, ezért a zordabb napokon is megfelelő kiegészítése lehet minden szettnek. Ám a szabásvonalakat nem lehet a nőies jelzővel illetni, ezért a sikkes utcai öltözködésben sokáig nem kapott helyet.

Ám az utóbbi években alaposan átalakultak az irányzatok, megjelentek a stílusmixelő trendek, így a nők olyan kreációkat kezdtek el kombinálni, amelyek korábban sosem szerepeltek egy szerelésen belül. A változás szele elérte a kabátdivatot is, ezért a pufidzsekit a tervezők és a bloggerek beemelték a trendi darabok közé.

Manapság már bármivel viselhető a sportos dzsekitípus, és cseppet sem szab gátat a nőiességnek. Jól mutat az egészruhákkal, a vastag szoknyákkal vagy épp az elegáns nadrágokkal. A magas sarkú csizmák sem jelentenek akadályt, ezekkel úgyszintén könnyen összeboronálható a pufidzseki.

A fazonok széles skálán mozognak, akadnak rövidebb, derékban szabott kreációk, oversize változatok, és egészen hosszú kabátok a kínálatban. Az anyagokkal is kreatívan bántak a tervezők, megjelennek a fényes, vízhatlan textíliák, a kellemes, puha bársonyanyagok, illetve a klasszikus, matt hatású szövetek. Jöhetnek a színek minden mennyiségben, nem muszáj leragadnunk a visszafogott tónusoknál, a mintákkal pedig úgyszintén trükközhetünk.

A pufidzseki minden összeállításban jól mutat: így lesz vele modern a szerelés

Az élére vasalt nadrágok az elegáns megjelenés részei, ám egyszerű garbóval és egy menő edzőcipővel igazán vagánnyá válik. Az ilyen összeállításoktól nem üt el a pufidzseki. Ebből a szerelésből is nyerhetsz inspirációt, és a monokróm trükköt szintén ellesheted.

 

A pufidzsekik többféle fazonban bukkannak fel a kínálatban, a rövidebb verziók pedig igazán izgalmasak. Tény, hogy nem praktikusak, ám ha hosszabb felsővel, magas derekú nadrággal variálod, akkor elkerülheted, hogy megfázz.

 

A legegyszerűbb összeállítás is tartogathat meglepetéseket, ezt a szerelést például a kéttónusú kabát dobja fel. Nagyszerűen illeszkedik az őszi színpalettához, ám feketével, fehérrel egyaránt összeboronálhatod. Ha pufidzsekit szeretnél vásárolni, akkor érdemes szétnézned a színes kreációk között.

 

A dzseki az egyszerűbb szerelésekbe könnyedén beültethető, a tónusok játékával pedig nagyon kellemessé, nőiessé válik az összhatás. A barna a slágerszínek közé tartozik, ebben is gondolkodhatsz.

 

Az oversize kabátok elrejtik a nőies vonalakat, ám nagy előnyük, hogy könnyű velük rétegezni. Ha szeretnéd kihangsúlyozni a derekad, akkor egy övvel dobhatod fel a megjelenésed, esetleg választhatsz olyan kreációt, amelyet kiegészítettek egy apró megkötővel vagy derékszíjjal.

 

A bőrhatású nadrág és a pufidzseki kombinációja is tartogat izgalmakat. Ez a szerelés csupa őszi alapdarabot tartalmaz, melyek bármikor előkerülhetnek a rohanós reggeleken.

 

A bővebb, túlméretezett dzseki jól mutat hosszabb pulóverekkel vagy lazább anyagból szabott ruhákkal kombinálva. A magas szárú csizmának köszönhetően pedig a lábad sem fog fázni.

 

A nőiesebb szabású dzsekik a szoknyás, elegánsabb összeállításokba egyaránt bekerülhetnek. Ebben a szerelésben kifejezetten jól mutat. Bármikor elsüthetsz egy hasonló összeállítást, hiszen csupán egy szoknyára és fehér ingre van hozzá szükség. A kabát ebben az esetben szinte megkoronázza az összképet.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Christian Vierig, Edward Berthelot, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés