Bár az őszi és a téli ruhatárból sem hiányoznak az élénkebb, színesebb darabok, a legtöbben sokkal visszafogottabb színkészlet alapján válogatják össze az öltözékeiket a hideg évszakokban. Emiatt sokan ódzkodnak attól, hogy túlságosan hivalkodó minták uralják a szettjeiket, pedig sok olyan print kering a divatban, mely remekül harmonizál a letisztult ruhafazonokkal és kiegészítőkkel.

hirdetés

A minták az utóbbi években alaposan befészkelték magukat a trendek közé, és manapság már számtalan divatos motívum közül válogathatunk. Télen legtöbbször a plédkocka kerül előtérbe, míg a tavaszi szezont a virágminták uralják. Természetesen a hidegebb hónapok sem múlthatnak el vidám mintázatok nélkül!

A színes, mintás kreációkat sokan kerülik, mivel túlságosan hivalkodónak tartják. Ám egy jól megválasztott ruhadarab túlzások nélkül képes megbolondítani a megjelenést. A vidám árnyalatok ősszel és télen is feldobják az összképet, ám sokkal nyugodtabb, egyszerűbben kombinálható mintákra is rábólinthatsz, melyek finom színharmóniát visznek majd az öltözékedbe. A hangsúlyosabb ruhadarabok pedig könnyedén az összeállítás központi elemeivé válhatnak, gyakran elegendő pár letisztult kiegészítővel variálni őket.

A legdivatosabb minták ősszel és télen: így variáld őket csinosan, nőiesen

A mintás ruhák a nyár nagy kedvencei voltak, ám a színekben, printekben pompázó kreációkat ősszel és télen sem kell a szekrény mélyére száműznöd. A melegebb egészruhákat csípősebb napokon is viselheted megfelelően rétegezve, a zimankó beköszöntével pedig a téli szezon megszokott motívumai is előkerülhetnek.

A kockás minden évszakban felbukkan, idén például sok formában megjelenik.

A nyárias hangulatú gingham ilyenkor már lecseng, maximum egy-egy sálon van ingen mutatja meg magát, de a pléd- és skótkockás, valamint a rombusz- vagy sakkminta még most is megállja a helyét, sőt, gyakran jelennek meg kötött ruházatokon.

A tyúklábminta örök klasszikus, ami nem hiányozhat a vastagabb anyagú blézerekről, kabátkákról.

A foltminta már tavasszal is uralta a kifutókat, az őszi divat pedig igazán izgalmas formában vette elő. A bájos, vidéki hangulatot árasztó printek a legkelendőbbek, különösen nőies lesz az összhatás, ha feltűnik egy kevés, romantikus virágminta, épp mint a nagymama takaróján!

A virágmintát talán nem kell külön kiemelni, hiszen a nyári szezon után is megjelenhetnek a szerelésben. A hatalmas, hetvenes éveket  idéző motívumok nagyon kelendőek, ám az apróbb, vidékies virágfejekkel sem lehet nagyot hibázni.

Az egyes, feltűnő minták házasítása elsőre furcsának tűnhet, ám a meglepő kombinációk valósággal felpezsdítik a megjelenést.

Az állatminta láttán sokan meghökkennek, ám ezt is lehet ízlésesen, nőiesen viselni. Ha szereted a harmóniát, akkor hasonló tónusú kreációkat válassz, mint ami a printes darabon található. A merészebbek pedig megpróbálhatják a színekkel való játékot.

A tengerészcsíkos, és a vízszintes színsávokkal megbolondított pulóverek és kardigánok nagyon népszerűek idén, és bár a csíkos minta alapvetően nyárias, ilyen formában ősszel és télen is bekerülhet a ruhatárba.

 

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés