A Kádár-korszak nagy túlélője, a jellemzően nejlonanyagból készült otthonka, nem csupán a háztartásvezetés „munkaruhája” volt, hiszen útjára indította a színek és minták merész mixelésének divatját, aminek nagyanyáink még ösztönös követői voltak. Manapság flancos nevén mix & match trendnek hívják az anyagok, színek és minták bátor keverését. Meglepő módon, néha az összeférhetetlennek hitt holmik is jól mutatnak együtt!

hirdetés

A Konfekció vintage shop nemrég csodás fotókat posztolt az Instán idős omszki nőkről, akik felelevenítik a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években lavinaként zúduló otthonkadivat hozományát, a színek, textúrák és minták eklektikus vegyítését.

Ezek a szettek elképesztően jók, és egyúttal feladják a leckét a merész stílusmixelést, valamint az eltérő mintázatok összeboronálását illetően. Bevalljuk, megihletett minket ez a pár fotó, hiszen a mix & match irányzat most is divatos, ráadásul sokat merít a hetvenes-nyolcvanas évek inspirációiból.

A mai divatban persze, másként jelenik meg a fejkendő, a kardigán és a pamutblézer, de vannak közös pontjaik a régi, ösztönös öltözködési módokkal. Lépjünk most túl az otthonkán, és vegyük alapul a gyönyörű, színes mintákat. Miért ne lehetne modernül viselni a rózsásat a kockással, a pinket a lilával, vagy a napsárgát a világos égszínkékkel?

Színek és minták a modern divatban: csúcsszuper öltözékek a mix & match jegyében

A különböző tulajdonságú anyagok, színek és minták mixelése manapság is divatos. Persze, nem árt, ha megvalósul egyfajta színritmus, máskülönben zavaróan csiricsáré lesz az összkép.

Előfordul azonban, hogy a kaotikus hatás valahogy mégsem giccses, bár kétségkívül kimeríti a túldíszítettség fogalmát.

Egy mindent összefogó vezérszínnel elérhető, hogy könnyebben befogadható legyen a látvány, és ne okozzon émelygést a túl sok színárnyalat és kavargó részletelem.

A mintás mintással sem minősül divatbűnnek, ha jó érzékkel adagolja az ember.

A bézs megteremti az egyensúlyt.

Kockás anyagok, csodás színharmóniában.

Eltérő barna tónusok, őszi hangulatban.

Törékeny egyensúly rikító, élénk színekkel.

Izgalmas mintakavalkád.

A mix & match trend az öltözék egy-egy részletében is visszaköszönhet, például a táskán.

Ha egyetlen szín többféle árnyalatát használod egymás mellett, biztos, hogy nem lesz zavaróan harsány az összkép.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés