A téli időszakban sok nő hajlamos az egyhangú, egyszínű és sötét árnyalatokból álló gardrób kialakítására. A komor szettek könnyedén feldobhatók egy-egy állatmintás darabbal, amelyek hihetetlenül megbolondítják a megjelenést, mindeközben pedig nőies megjelenést kölcsönöznek, ha mellőzik a túlzásokat.

hirdetés

 

A leopárdminta sokaknál kiveri a biztosítékot, a nyolcvanas években kialakult rossz renoméja miatt a nők többsége úgy vélekedik, hogy soha nem venne fel ilyen mintázatú darabot. Az állatmintás ruhák valóban vagányságot és vadócságot is sugallhatnak, azonban mindemellett kifejezetten nőiesek is. A kulcs az óvatosságban rejlik. Nem érdemes egyszerre több darabot belekomponálni a szettbe, elegendő egy-egy ruhadarabbal vagy kiegészítővel megjeleníteni ezt a mintázatot.

Feltűnő mintájukból eredően ezek a ruhák felhívják a figyelmet viselőjükre. Azonban megfelelően kombinálva visszafogott, kifinomult eleganciát és nőiességet is sugározhatnak. Érdemes egyszínű ruhákkal társítani őket, így az eredmény garantáltan nem lesz divatkatasztrófa. Ajánlott a párducmintás kreáció színeiből ihletet meríteni az öltözék többi darabjának kiválasztásához, így az összkép kifejezetten egységes lesz.

Ma már mindenből van állatmintás darab is

Egy eleganciát megkövetelő eseményre tökéletes választás lehet egy leopárdmintás műszőrme kabát. Egyszínű ruhával viselve kifejezetten feldobja a megjelenést, nagyon nőies külsőt kölcsönöz.

A téli szezon hatalmas kedvence a miniszoknya, amivel jól kombinálhatóak a csinos csizmák. Az egyszínű darabok mellé társítva az ocelotmintás harisnya sem túlzás, amennyiben az öltözék többi része letisztult és visszafogott.

 

A minta egyetlen hátránya, hogy nem kifejezetten előnyös azoknak, akik elégedetlenek lábaik alakjával, ezért elővigyázatosságot igényel a viselése. Ha szeretnéd elkerülni a lábaid hangsúlyozását, akkor érdemes inkább a felső testre irányítani a figyelmet egy divatos printtel.

A kiegészítők között hatalmas kedvenc az állatmintás sál is. Egyszínű kabáttal kombinálva kifejezetten stílusos lesz az eredmény. Az egyszerű párducmintás pulcsi most kötelező eleme a téli ruhatárnak. Tökéletes választás a mindennapokra fekete farmerrel társítva, de például elegáns nadrággal és zakóval párosítva elképesztően elegáns lesz az összkép.

A hosszú ruhák idén rettentő sikkesnek számítanak, a legjobb pedig, hogy télen éppúgy kényelmes és jól kombinálható darabok. A hatalmas mínuszokban könnyedén rétegezhetők, akár elegáns csizmával is viselhetők.

Enyhébb időben egy vagány sportcipővel úgyszintén fel lehet venni ezeket a kreációkat. Az állatmintás ruhák esetén csupán arra kell figyelni, hogy a kiegészítők és lábbelik lehetőleg egyszínűek, a szoknyához passzoló árnyalatúak legyenek, így az eredmény garantáltan nem lesz közönséges.

Az áruházak polcain kifejezetten nőies állatmintás ruhák sorakoznak, amelyekből érdemes lehet pár alapdarabot beszerezni. A mértékletességet tartva hihetetlenül kifinomult, akár sportosan elegáns szettek alakíthatók ki a megfelelő kombinációban.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés