Az idei téli szezon számos lehetőséget ígér, ha valaki kabátot szeretne vásárolni. Vannak kifejezetten elegáns, kifinomult darabok, illetve sportosabb, vagányabb megjelenést kölcsönző kreációk is. A műszőrme kabát sokszínűségével ebben az évben is hódít a divatvilágban, hiszen a megfelelő szettekkel és kiegészítőkkel kombinálva akár nőies, de lazább is lehet az összkép.

hirdetés

A műszőrme kabát a téli szezon aduásza

Ezek a darabok elképesztően változatosak, mindenféle vonalvezetésben, hosszban és színben megtalálhatók a boltokban, ráadásul a vastagságuk, szabásuk is nagyon eltérő lehet. A választásnál azonban nagyon fontos szempont, hogy passzoljon a testalkathoz a fazon, hiszen ezek a vastag, szőrmés darabok könnyen eltolhatják az arányokat.

A homokóraalakhoz a derékban karcsúsított kabátok illenek tökéletesen. Így az azon a tájékon húzott vagy övvel ellátott darabok hangsúlyozzák ki legjobban a sziluettet. Az egyenes szabású kabátok a teltkarcsú hölgyek alakját könnyen tömbösíthetik, persze egy övvel lazán megoldható ez a probléma. Az alacsony termetű nőknek szintén érdemes óvatosan bánni a túlzottan bő és hosszú fazonokkal, melyek optikailag összenyomhatják az alakjukat. A körtealkatúak számára ideálisak lehetnek az aszimmetrikus vagy a rövidebb műszőrme kabátok.

A sportos megjelenéshez tökéletesen passzol a műszőrme kabát. Manapság már a téli szezonban is bárki viselhet edzőcipőt, hiszen az időszak nagy részében elkerülnek minket a nagy mínuszok. Egy csinos, trendi sportcipővel összeboronálva pedig sikkesen laza szerelés lesz az eredmény, mégis kifejezetten nőies és kellően meleg ahhoz, hogy megvédjen a hideg levegőtől.

Akár egy baseballsapkával is bátran viselhető, nagyon lezser megjelenést kölcsönöz ez a kombináció. A sportosan elegáns stílus kedvelői számára ez a kabát igazán jó választás lehet, hiszen sokoldalúan variálható, így többféle stílusmixbe beleillik.

A kifinomult elegancia sem áll távol a műszőrme kabáttól. A rövidebb fazonokkal csodásan mutat egy hosszabb szárú csizma. A francia stílus klasszikus elemei, valamint a hatvanas évek inspirálta divatjegyek egyaránt jól passzolnak egy ilyen kreációhoz. A tipikusan téli, szőrmés bakancs pedig kifejezetten jó barátságot ápol a bolyhos, puha kabátkákhoz, az összkép nagyon egységes hatást kelt ebben a kombinációban.

A hosszabb fazonok minden bizonnyal a legmelegebb megoldások. Ezeknek a kabátoknak a legnagyobb része oversize, vagyis túlméretezett fazon, ezért egy vastagabb pulóver is kényelmesen elfér alattuk. Bohém retró stílusban úgyszintén viselhetők, de néhány kiegészítő megváltoztatásával könnyedén elérheted a nőies összképet is.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés