A borongósabb hónapokban a színes öltözködés mindig háttérbe szorul, a legtöbben feketébe vagy szürkébe burkolóznak. Ám a vibráló kabátokat nem érdemes kihagyni a repertoárból, mivel a változatos tónusokban pompázó kreációk nemcsak felpezsdítik a megjelenést, de a hangulatot is feldobják.

hirdetés

A tervezők évről évre egyre színesebb megoldásokkal készülnek az őszi-téli szezonra. A derűs daraboktól ennek ellenére sokan ódzkodnak, ezért inkább a jól bevált szürke vagy fekete kreációkat akasztják le az üzletek polcairól. A semleges árnyalatok sok mindenhez passzolnak, így érthető, hogy a kihasználhatóság szempontjából sokan inkább mellettük döntenek. Ám a sötét tónusoknak is megvan a hátránya, hiszen könnyen komorrá tehetik az összképet, míg a vidám árnyalatok izgalmat, vidámságot csepegtetnek az összeállításba.

A színeknek az őszi hónapokban sem szabad kimaradniuk az öltözékből. A feltűnő tónusokat aprócska elemekkel is be lehet vinni az összeállításokba: megjelenhetnek egy aprócska kiegészítőn, például táskán. Ám ha igazán vidám összképet szeretnél, akkor a kabátok között érdemes mazsoláznod.

A színes kabátok kombinálása elsőre sokakat elriaszthat, hiszen egy élénk kék vagy lila árnyalat feladhatja a leckét. Ám a pasztelles kabátkák sokféle színkombinációt megengednek, ezért nem csak feketével mutatnak jól. Ha biztosra szeretnél menni, akkor vásárlás előtt nézd át alaposan a ruhatárad, és gondold ki előre, melyik árnyalattal tudnád összeboronálni a legtöbb őszi-téli ruhadarabodat.

A színes kabátok megkoronázzák a legegyszerűbb összeállítást is

A lágy, szinte fehér árnyalatok, mint például az ekrü vagy az elefántcsontszín, remekül harmonizálnak mindennel. Bár a világos anyagok eléggé kényesek, mivel könnyen koszolódnak, a szárazabb napokon mindenképp érdemes őket előkapni. Jól mutatnak monokróm összeállításban vagy házasíthatod őket más, vidámabb kreációval, esetleg feketével.

Ha biztosra szeretnél menni, akkor válassz bézs vagy barna kreációt. Ősszel a földszínek mindig főszerepet játszanak a divatban, a visszafogott, letisztult tónusokat pedig igazán egyszerű kombinálni. A barna és rokonárnyalatai jól mutatnak a bordóval, zölddel, fehérrel, ám variálhatod sárgával vagy akár feketével. A krémes árnyalatok mindent lággyá, nőiessé tesznek.

A pasztellárnyalatokkal nem lőhetsz mellé, mivel a legtöbb tónust igazán egyszerű kombinálni. A bájos babakék jól mutat fehérrel, sárgával, sőt rózsaszínnel is, ha pedig szeretnéd valóban feltűnővé tenni a megjelenésed, akkor jöhetnek a mintás kreációk. A rózsaszínt viselheted visszafogottan, ahogyan a zöld és a lágy lila úgyszintén bekerülhet a ruhatárba.

A vidám, élénk színek azok, amelyek valóban látványossá teszik az öltözéket. Sokféle árnyalattal találkozhatsz az üzletek polcain, melyek garantáltan elűzik a rosszkedvet. A különféle színek házasítása idén nagyon felkapottnak számít, ám ha ehhez nem érzed elég bátornak magad, akkor jöhetnek a jól bevált kombinációk a visszafogottabb tónusokkal. Természetesen a monokróm összeállításokról sem szabad elfeledkezni, bármikor előkerülhetnek a szezonban.

Anyagok, fazonok tekintetében igazán változatos a paletta, divatosnak számítanak a bőrhatású dzsekik, a jól ismert ballonkabátok és a steppelt felöltők. A hűvösebb napokon előkerülhetnek az egyenes szabású vagy karcsúsított szövetkabátok, esetleg a műszőrme kreációk. Bármelyikre is esik a választásod, a siker garantált.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés