Bár a klasszikus tyúklábminta úgy istenigazából sohasem ment ki a divatból, a Chanel tett róla, hogy most még nagyobb figyelmet kapjon.

A Chanel 2019-2020-as téli kollekciójában kissé megszaladt a tyúklábminta, a nadrágkosztümöktől kezdve a kabátokig, szinte mindenre rákerült. Mivel a szezon uralkodó trendjeit egyébként is a hetvenes évek hangulata lengi át, nem kérdés, hogy a kockás minta mellett ez az anyagmintázat is vezető pozícióba kerül, ami nemcsak a high fashion kollekciókat érinti.

A tyúklábminta újra menő: így viseld, hogy sikkes legyen

Soha nem éreztük még ennyire, hogy a tyúklábminta rég túlnőtt az irodamódin. Igaz, a letisztult, nőies stílusoktól nem távolodott el teljesen, de sokkal több lehetőséget megenged, mint korábban.

Ennek ellenére még most is tapasztalható a kötöttsége, bár akadnak olyan újítók, akik szívesen kísérleteznek vele, és kockás mintázatokkal is szívesen összeboronálják, ahogy ezt a Chanel kifutóin is láthattuk.

 

Sőt, a tyúklábminta a vagány trendekbe is gond nélkül beemelhető, persze, csak érzéssel. A fekete-fehér színritmus, amit képvisel, remekül kiegészítheti a monokróm, semleges árnyalatokból felépített szetteket, ugyanakkor balanszként működhet az élénk színblokkok mellett.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés