A franciás sikk és a natúr trend kedvence idén a sokoldalú csíkos felső, ami a legtöbb szettbe könnyedén beültethető. Letisztult, sportos, és nőies változatban egyaránt viselhető, és ha jól ügyeskedsz vele, még az optikai alakformálásban is segítségedre lehet.

hirdetés

A hetvenes éveket idéző paisley, a romantikus virágos, és a retró kockás minták mellett a csíkos printek is visszaözönlöttek a divatba, ám idén mértéktartóan bánnak vele a különféle irányzatok. Főként a letisztult, fekete-fehér és kék-fehér matrózmintázatok jelennek meg a kínálatban, de a fehér alapon piros vagy bézs csíkok is felértékelődnek a trendek jóvoltából.

A vízszintes csíkozású mintát legkönnyebben egyszerű szabású felsőkkel ültetheted be az öltözékedbe a tavaszi-nyári szezonban, melyek rendkívül visszafogott stílusfűszerekként működnek, így cseppet sem kell majd azon törnöd a fejed, hogy milyen darabokkal kombinálhatóak.

A csíkos felső a legnépszerűbb divatelem a szezonban: így viseld hanyagul nőiesen

A natúr földszínekkel, és a világos bézs tónusokkal megalapozott szettek szinte megkívánják a csíkos felsőt. Blézer alá egyszerű szabású pólót, szűk garbót, vagy vékony pulóvert válassz. Még egy tornacipős öltözékben is kifejezetten friss, üde, nőies hatást kelt a fekete-fehér minta.

A vitorlás stílus a matrózmódi modern megfelelője, mely letisztult fekete-fehér árnyalataival, még a legszimplább darabok kombinálásával is luxushatást kelt. Pláne, ha megjelenik a lezser öltözékben egy csipetnyi fémszín, akár nyaklánc, cipő, vagy táskalánc formájában.

A fekete-fehér szereléseket szinte végtelen verzióban variálhatod egy csíkos felsővel, ami tavasszal kötött pulóver, kardigán, vagy laza mellény is lehet. A nagypapamellény előnye, hogy fehér inggel, esetleg nőies blúzzal összeboronálva elképesztően frissé varázsolja a megjelenést, de persze, más színpárosításokkal is játszhatsz.

Ha csak gyorsan magadra kapsz valamit, és nem jut eszedbe más, mint egy kényelmes farmer-pulóver összeállítás, lehetőleg egy matrózstílusú felsőt válassz, mert az mindenféle túlspilázás és flancos kiegészítő nélkül is garantáltan feldobja a megjelenést.

Egészítsd ki egy klasszikus ballonkabáttal, és máris megvalósul az a bizonyos hanyagul elegáns francia sikk.

A nőies öltözékekben szintén ott a helye a csíkos mintának! Hamarosan eljön a divatos ingruhák ideje, melyekkel könnyedén belophatod az öltözékedbe ezt az üde printet, de a natúr színű szoknyákhoz is jól passzol a csíkos felső, mindenféle verzióban. Akár retró stílusú, galléros, cipzáras nyakú, vagy egyszerű, puha kötésű holmi mellett döntesz, a lényeg az, hogy a tavaszi időjárásnak megfelelően jól rétegezhető legyen.

Mivel az oversize pulóverek eleve széthúzzák a sziluettet, a keresztben csíkos anyagok fokozhatják szélesítő hatásukat. Ha szeretnéd elkerülni ezt az előnytelen optikai hatást, válassz cikk-cakkban csíkozott felsőt, ami trükkösen karcsúsítja a vonalakat.

Amennyiben picit szélesebb a csípőd a vállvonalnál, a matrózmintát arra is használhatod, hogy egyensúlyba hozd az eltolódott arányokat. Ha a felsőtestre kerül a vízszintes csíkozás, hangsúlyosabb lesz a vállszélesség, míg a csípőt érdemes A-vonalú szoknyával vagy nadrággal slankítani.

Kiemelt kép: Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés