Ezek a derékkarcsúsító öltözködési tippek sokak számára beválhatnak, függetlenül attól, hogy a derékvonal kiemelése, vagy a sziluett keskenyítése a cél.

hirdetés

A világos és sötét színek, valamint a fazonok játékával könnyűszerrel elérheted, hogy hangsúlyosabb legyen a derékív, illetve a törzs megfelelő tagolásával optikailag keskenyítheted ezt a területet. Már pusztán egy öv viselésével is szépen kiemelhetők a nőies vonalak, ám nem árt tudatosabban trükközni, ugyanis szimplán a derékkarcsúsító tippek alkalmazásával az alaknyújtó hatás még nem feltétlenül valósul meg.

Kép: Getty Images.

 

Ha a derékvonal optikailag keskenyebbnek tűnik, a csípő nagyobb hangsúlyt kap, így attól függően érdemes válogatni az alábbi öltözködési praktikák közül, hogy milyen a testalkat, és mi az elsődleges cél. Vékony sziluett esetén éppúgy karcsúsításra szorulhat a derék, ha bő fazonok találkoznak egymással, esetleg alapvetően egyenes a törzs vonala. Telt alaknál célszerű a homokóraforma arányait követni, így a felsőtest tagolásával nem mutatkozik szembetűnően szélesebbnek a váll- vagy a csípővonal.

Egyszerű derékkarcsúsító tippek: nem csak az öltözéket, a sziluettet is nőiesebbé formálják

A sötét és világos tónusok kontrasztjával könnyedén elérheted, hogy hangsúlyosabb, valamint keskenyebb legyen a derekad. Ebben az esetben arra kell figyelni, hogy az eltérő árnyalatok a törzs legkeskenyebb területén találkozzanak egymással. A magas derékszabású nadrágok és szoknyák segítségedre lehetnek ennél a trükknél, egy vékony, sötét övvel pedig még jobban kiemelheted a derék vonalát.

Ennél a két szettnél jól látható, hogy milyen sokat számít a nadrág kialakítása és az öv színe. Az egyenletesen szélesedő A vonalú fazon optikailag keskenyebbnek láttatja a derék területét, miközben a legkevésbé sem szélesíti a csípőt.

A derékvonal is keskenyebbnek tűnik, illetve a sziluett is arányos marad, ha a homokóraalak megvalósítására törekszel. Amennyiben a vállak keskenyebbek a csípőszélességnél, trükközhetsz vízszintes csíkozású felsővel, hangsúlyos vállú blúzzal, vagy egy övvel beszűkített, válltöméses blézerrel. Mindegyik megoldás szépen tagolja az alakot, ennek eredményeképp pedig látványosabb lehet a derékív.

Az egyenes szabású szoknya és az egyenes vonalú top találkozása nem túl szerencsés, jól látható, hogy még a vékony testalkat is tömbszerűnek tűnik ebben az összeállításban. A lezserebb fazonú ing megtöri ezt a hatást, a szoknyába betűrve keskenyebbnek mutatja a derék területét.

A bővebb, lazább vonalvezetésű szabások összeboronálásakor már az is sokat számít, ha a felső egy részét betűröd, ám ez a trükk alapvetően a csípő keskenyítésére, vagy a kis pocak elrejtésére irányul. Ahhoz, hogy a derékvonal hangsúlyt kapjon, nem árt teljesen eltüntetni a póló alját a derékpassz alatt, majd a felsővel azonos színű övvel kiemelni a karcsú vonalakat.

Néha elég a nadrág fazonján változtatni.

Hosszabb és rövidebb felsőkkel egyaránt kiemelheted a derékvonaladat, ebben nagy segítségedre lehetnek a szűkített fazonú, valamint a derékban szabott blézerek. Az utóbbi esetében a magas derekú nadrág vagy szoknya választása sokkal szerencsésebb.

Teltebb alakon szintén jól működnek a derékkarcsúsító tippek, ám néhány dologra nem árt odafigyelni.

Míg a monokróm szett szépen nyújtja a test vonalát, és ezáltal keskenyebbnek mutatja az alakot, megfelelő fazonok összepasszításával, az élesebb kontraszt jobban kiemeli a derék vonalát, sőt karcsúbbnak mutatja a törzset. A nadrág szabása nem engedi, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a csípő, szépen megmutatja nőies, kerek vonalait, ugyanakkor nem szélesíti.

Az aszimmetrikusan viselt ing elsősorban nyújtja az alakot és elvesz a csípő szélességéből, míg a deréknál megcsomózott változat, különösen a magasan szabott, hosszanti csíkozású nadrággal párosítva, látványosan karcsúsítja a derekat.

Bár mindkét blézer karcsúsított, a hangsúlyos válltöméssel ellátott, ívelt csípőszabású darab arányos homokóraalakot varázsol, ennek köszönhetően jóval karcsúbbnak tűnik benne a sziluett.

Az átlapolt dekoltázsú ruhák kifejezetten előnyösek a nőies, teltkarcsú alak számára. A jótékony fazonnak köszönhetően még a nagyobb léptékű, színes motívumok sem szélesítik a sziluettet, sőt, gyönyörűen érvényesül a derékív.

A különbség jól látható, mennyivel karcsúbbnak tűnik az alak, ha nem tagolják feleslegesen vízszintes vonalak. A második képen, amelyiken a felső be van tűrve a nadrágba, sokkal keskenyebbnek mutatkozik a derékvonal.

A fekete ruha slankít, de önmagában ez még nem garantálja az előnyös alakformálást. Bár mindkét szabás nőies és pozitív optikai hatásokkal bír, a félvállas fazon megnyújtja a felsőtestet, míg a Carmen-dekoltázs és a magas derékszabás egyensúlyba hozza a csípő- és a vállszélességet.

A második esetében valamivel látványosabban érvényesülnek a derékkarcsúsító tippek. Ugyanez nadrágos szett összeállításakor is elérhető.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés