A tavaszi divat igazán változatos: a trendi darabok széles skálán mozognak, így mindenki könnyedén találhat olyan fazonokat, amelyeket beilleszthet a ruhatárába. A nosztalgikus divatirányzatok továbbra is porondon vannak, ezért a régi kincsek között szintén érdemes körülnézni.

hirdetés

A francia Vogue egy igazán alapos felmérést végzett, melynek során azt vizsgálta, hogy mely ruhadarabokra keresnek rá legtöbbször a nők. Az internetes statisztikák alapján kialakult egy viszonylag pontos lista azokról a kreációkról, amelyek népszerűségüket tekintve,uralni fogják a szezont.

Az utóbbi időszakban főként a retró vonal került reflektorfénybe, a tervezők pedig sorra elevenítették fel a nyolcvanas-kilencvenes évek legdivatosabb fazonjait. A nosztalgikus utazás folytatódik, tavasszal ugyanis még több múltbéli divatelem színesítheti majd a ruhatárunkat. A fő irányvonalak tehát változatlanok, és sok olyan kreációval találkozhatunk a listában, amely már ősszel is uralta a kifutókat.

Mintás kabát

A hetvenes évekre jellemző bohém stílusjegyek a tavaszi divat központi elemévé avanzsáltak. A mintás, színes kabátok ezt a vonalat erősítik. A vidám árnyalatokban pompázó felöltők a hidegebb napokon pillanatok alatt feldobják a szerelést. A kockás kreációkkal biztosan nem lőhetsz mellé, és ősszel egyaránt hasznukat veheted majd!

A megunhatatlan kardigán

Tavaly óriási sikert arattak a nagymamakardigánok, népszerűségüket kihasználva pedig tömegével lepték el az üzleteket a kötött darabok. A letisztult, oversize szvetterek mellett megjelentek a mintákkal kiegészített darabok, amelyek igazán egyedivé teszik az öltözéket.

Lezser nadrágok

A melegebb idő elhozza a vékony anyagból készült pantallókat, amelyek idén már bő szárral rendelkeznek. A magas derekú darabok szépen formálják az alakot optikailag, és könnyű bennük a mozgás. Érdemes a színes kreációk között keresgélni, a vidám árnyalatú nadrágok felfrissítik a megjelenést!

Csíkos ruhák

A Chanel inspirálta matrózcsíkos darabok újra felbukkannak a tavaszi divatban. A könnyű anyagból készült kreációk a nyári ruhatárban úgyszintén megjelenhetnek, hiszen minden szerelést franciás sikkel tesznek tökéletessé. A vízszintes csíkozás sokszor előnytelenül formálhatja az alakot, ezért érdemes vele vigyázni, és olyan fazont választani, ami optikailag karcsúsítja a sziluettet.

Galléros felsők

A viktoriánus korra jellemző hatalmas gallérok már tavaly visszatértek, most az apróbb megoldások népszerűsége is fellobbant, amelyek helyet kaphatnak a kötött pulóvereken. Szélesebb szárú nadrággal vagy csinos szoknyával, és egy kézitáskával kombinálva, igazán retró hangulatú lesz a szerelés.

Rózsaszín minden mennyiségben

Az év divatszíneinek a sárgát és a szürkét választották, ám a nőies rózsaszín továbbra is a legtrendibb árnyalatok között szerepel. A vidám szín letisztultságot, melegséget sugall, miközben deríti az arcbőrt.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés