A francia sikk alapelvei nyáron sem változnak meg, legfőbb jellemzője ugyanúgy a természetesség, a hanyag elegancia és az a fajta zsigerből fakadó nőiesség, amihez pusztán a jól összeválogatott ruhák még nem elegendők. Viselni is tudni kell azokat, amihez elengedhetetlen, hogy azonosulni tudj ezzel a romantikával és bájjal átszőtt, mégis roppant laza stílussal.

hirdetés


Nyáron éppúgy klasszikus fazonokból épül fel a francia sikk eszköztára, amely idén az ötvenes-hatvanas, valamint a hetvenes-nyolcvanas évek letisztultan nőies slágerdarabjait is felvonultatja. A vidéki romantika, valamint a francia módi ikonikus mintázatai, stílusjegyei úgyszintén beleférnek ebbe az elegybe.

A kiegészítők és a szabások úgymond meghatározott sémát követnek. Flanc helyett a kisvárosi elegancia kerül előtérbe, ami mellőzi az erőltetetten látványos elemeket, mégis megkapó és emlékezetes. A praktikus, kényelmes kialakítások és a test vonalát előtérbe helyező szabások egyaránt felbukkannak ebben az irányzatban, ugyanakkor semmi sem modoros vagy épp tolakodóan szexi, az öltözékekből áradó nőiesség magától értetődő és roppant természetes.

Ha egy jól felépített, könnyen variálható, egyszerűségében is sikkes nyári ruhatárat szeretnél összerakni, lesd el a francia nők titkát!

A francia sikk tanulható, de kell hozzá belső kisugárzás is: ezek a kedvenc kulcsdarabjai nyáron

A nyári pezsgésért bolonduló és a kényelmet, lelazulást kedvelő nők egyaránt megtalálhatják a kapcsolódási pontokat a francia stílussal. A kimért eleganciát cseppet sem pártolja ez a fajta sikk, inkább a klasszikus darabokhoz nyúl, melyek modern és romantikus formában egyaránt összeboronálhatók. Továbbá mindenféle túlzást mellőz, a vidéki romantikát is visszafogott verzióban tálalja, kevés fodorral, minimális csipkével, bájos kiegészítőkkel.

Ingek, blúzok

A lezser, férfiszabású ingek és a nőies blúzok egyaránt helyet kaphatnak a francia stílusú összeállításokban. Az előbbieket nagyon könnyű kombinálni, pláne ha letisztultak és egyszínűek.

Elegáns rövidnadrágokkal, laza esésű vászonnadrágokkal, nőies szoknyákkal, sőt tengerparti sortokkal és farmerekkel egyaránt jól mutatnak, míg a virágos, romantikus blúzok megkívánják a visszafogott válogatást.

A hetvenes és a korai nyolcvanas évekre jellemző A vonalú farmerekhez remekül passzolnak, ezek a fazonok retró hatást csempésznek az öltözékbe, különösen, ha koptatásmentesek és sötétebb színűek.

A csipkés, puffos ujjú, diáklánystílusú verziók szintén szóba jöhetnek, passzíts hozzá romantikus kiegészítőket: tegyél masnit vagy köss kendőt a hajadba, viselj pántos balerinacipőt vagy vesd be a francia nők kedvencét, az éksarkú espadrilles szandált.

Midiszoknya hasítékkal

Évek óta divatos ez a fazon, így lehet, hogy már rég ott lapul a szekrényedben. Most már csak franciássá kell tenni a vele elképzelt szettet! Horgolt és laza kötésű felsőkkel szeretik viselni a francia nők, de a rövid ujjú, derékig szabott, hímzett kardigán is tökéletesen illeszkedik a virágos mintázatú darabokhoz, melyekkel nagyon könnyű összehozni a romantikus megjelenést.

Szalmatáska, szalag vagy kendő a hajba, espadrilles szandál, és kész is van a tengerparti francia kisvárosok kedvenc sikkje.

Retró ruhák

A régi francia mozifilmek hangulatát idézik meg ezek az ultranőies ruhák, melyek hosszú gombsorokkal, incselkedő hasítékkal, valamint alakot követő szabással emelik ki a gyönyörű, nőies formákat. Egy ilyen dresszben erőlködés és rájátszás nélkül lehet szexi egy nő, nem kell mást tennie, mint méltósággal, kecsesen viselnie az adott darabot.

A varázslat magától megtörténik, persze a belső kisugárzás éppúgy fontos. Nem árt, ha azonosulni tudsz egy ilyen femme fatale kreációval, ami ugyanakkor roppant könnyed és kényelmes, városi sétához és piknikhez ugyanúgy ideális.

Mély kivágás hátul

A francia nők többsége nem a dekoltázsát helyezi előtérbe, hanem a szexi hátkivágást részesíti előnyben. Kevésbé direkt, nem üzeni azt, hogy mindent bevet az ember lánya a vonzó megjelenésért, hanem magától értetődően nőies.

Fehér ruha

A fehér tisztaságot sugall, nyáron pedig különösen kellemes viselet. A francia sikk egyik kulcsdarabja a szezonban a hófehér ingruha, ami leginkább egy hálóing szabására hajaz. Romantikus, mégis egyszerű darab, amit nem is kell túlcifrázni.

Az ikonikus breton top

A nagy mozicsillagok és nőideálok szinte mind odáig voltak a breton topért. Brigitte Bardot, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn és Sophia Loren is büszkén viselte egykor Coco Chanel kedvenc csíkos mintáját, ami mai napig rákerül pulóverekre, pólókra és topokra.

A tengerészcsíkok pirosban még dögösebbek, retró stílusú és letisztult, minimalista öltözékekbe egyaránt bekerülhetnek.

Ezeket a klasszikus darabokat nem nagy ördöngösség variálni, csodás alapjai lehetnek egy nyári kapszulakollekciónak, melynek minden elemét sokoldalúan ki tudod használni.

  • Megosztás:
hirdetés