Mindenki tisztában van azzal, hogy, míg a vízszintes mintázatok szélesítik, a függőleges változatok optikailag nyújtják az alakot. Ám a csíkos minta másképp is alkalmazható, a ruhafazonok támogatásával pedig sokkal jobban érvényesül a karcsúsító trükk. Telt alakú nők mutatják meg, milyen sokat számít, hová kerülnek a ravasz kis csíkok az öltözékben!

hirdetés

Bár elsősorban az ízlésünk és a stílusunk határozza meg az öltözködésünket, a fazonok tudatos megválasztásával, valamint a részletek csalafinta játékával, nem csak a megjelenésünket, hanem az alakunkat is kedvünkre formálhatjuk. Nyilván, megvannak a korlátai ezeknek a lehetőségeknek, de néhány centi lazán elcsalható a derék- és csípőbőségből, ha jól alkalmazza a mintákat és szabásokat az ember lánya.

A klasszikus csíkos minta soha nem megy ki a divatból, de idén még könnyebb beépíteni a ruhatárba, hiszen az átlóstól a cakkosig, mindenféle verziója megtalálható a palettán.

A kidomborodó hasról is egyszerűen el lehet vele terelni a figyelmet, de a zömök, rövid lábak megnyújtásának céljából éppúgy bevethető. Egy ilyen szett esetében nem kell erőlködni azon, hogy a nőiesség, a sikkes stílus, valamint a karcsúsító trükk egyszerre megvalósuljon, hiszen rengeteg divatos fazon kapható különféle csíkozással.

Ez a legegyszerűbb karcsúsító trükk idén: nem mindegy, hova kerül a csíkos minta

A teltkarcsú blogger, Britney Vest általában nem rejtegeti alakját, plusz kilóival együtt fogadta el magát, és teljesen egészséges énképpel rendelkezik.

Ám a karcsúsító öltözködési trükköket ő is szívesen beveti olykor, ha a derekát szeretné hangsúlyozni.

Ez a kimonószabású ruha csodásan keskenyíti idomait, és kiemeli sziluettjének előnyeit. A dekoltázstól V-alakban futó csíkok elképesztő módon szűkítik a derékvonalat, a csípőt pedig látványosan slankítja a függőleges irányú mintázat.

A ruha átlapolt dekoltázsa, és mell alatti empire-szabása eleve karcsúbb sziluettet garantál, de ebben az esetben a fazon alakformáló hatását még az alaknyújtó minták is megtámogatják.

Louise O’Reilly plus size modell a hosszú, formás lábaira a legbüszkébb, amiket szívesen hangsúlyoz vertikális mintákkal. Nagy keblei miatt a felsőteste rövidebbnek tűnik, így az átlapolt, átlós csíkokkal keskenyítő fazonok ideálisak számára, melyek szépen keskenyítik a derekát.

A függőleges csíkok szintén jól összeegyeztethetők ezzel a fazonkialakítással, ami overallnál, ruhánál, blézernél egyaránt szóba jöhet.

Az egymást keresztező, ide-oda futó zebraminta telt alakon előnyösebb, mint a horizontális csíkozás, hiszen a kaotikus mintázat összezavarja a tekintetet, ezáltal – különösen, ha fekete-fehér -, optikailag összébb tereli a kontúrokat.

Maialen Uranga teltkarcsú blogger a csípőjét slankítja szívesen a fekete alapon fehérben cikázó vonalkákkal.

Az egyrészes fürdőruha esetében ő is a karcsúsító, átlapolt szabást preferálja, vidám zebracsíkokkal megbolondítva.

Ha a felsőtest zömökebbnek tűnik, a lábak pedig hosszúak, válltól csípőig érdemes bevetni a függőleges csíkokat, melyek pár centivel megnyújtják az alakot optikailag. Ebben nagyszerű segítség lehet egy rövid overall, vagy maximum térdig érő ruha.

A formásan telt alakú, roppant nőies Rhiannon kizárólag vintage stílusú ruhákat visel. Az ötvenes éveket megidéző, szívdekoltázsú ruhácska csodásan karcsúsítja vonalait, ehhez pedig nem csak a derékhangsúlyos, tányérszoknyás fazon, hanem a rafinált csíkozás is hozzájárul.

A fiatal nő gyakran mutatja meg vékony alkatú barátnőjével karöltve, hogyan mutat ugyanaz a ruha telt idomokon és karcsúbb vonalakon. A dekoltázstól V-alakban csíkozott alkalmi ruha jobban érvényesül rajta, hiszen gyönyörűen kiemeli nőies idomait, miközben keskenyíti a derékvonalát.

A függőleges csíkos minta ilyen vidám, nyárias színverzióban is megjelenhet a ruhán. A V-kivgásáú fazon megint a teltkarcsú bloggernek áll jobban.

Casey Brown testpozitív blogger jól érzi magát a bőrében, és tisztában van azzal, hogyan hangsúlyozhatja telt alakjának előnyös tulajdonságait. Rámutat arra, hogy nem csak a csíkokkal, hanem a színsávokkal is lehet okosan trükközni.

Az egymást keresztező színblokkok úgy is karcsúsítják a vonalait, hogy a fürdőruhán nincs szűkítő varrás. Az átlós színtömbök szintén nyújtják és keskenyítik a sziluettet, ám mindez csíkok nélkül is megvalósulhat, pusztán a fürdőruha vonalvezetésével.

Ennél a bikininél nem érvényesül semmiféle alakformáló hatás, így még jobban látszik a különbség, mennyit számítanak a jól elhelyezett minták és vonalak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés