Az őszi szezonnak megvannak a visszatérő kulcselemei, ezek a divatos darabok pedig változatosan viselhetőek. Lehet, hogy már rég ott lapulnak a szekrényedben, így nem muszáj dugig feltölteni a ruhatáradat újdonsült kreációkkal, a kiegészítők variálásával ugyanis többféle stílusban, más-más módon kombinálhatod a jól bevált, egyszerű fazonokat.

hirdetés

Van, aki spórolási célból, míg más praktikussági, vagy éppen környezetvédelmi okokból törekszik a kapszulagardrób kialakítására. Tulajdonképpen mindegyik szempont alapján érdemes a legszükségesebb elemekre redukálni a ruhatárat, de ha csak az átláthatóságot vesszük alapul, már azért megéri.

Az egyszerű, szinte minden átmeneti szezonban előkerülő divatos darabok roppant változatosan kombinálhatók, és ehhez még csak nem is muszáj teljes egészében a basic vonalon maradni. Persze az nem árt, ha minél letisztultabb egy-egy fazon, hiszen ez lényegesen megnöveli a kihasználhatóságát, de például az élénk színű vagy mintás kreációk éppúgy sokoldalúak lehetnek.

Divatos darabok változatosan

Mindig akadnak olyan semleges ruhadarabok és kiegészítők a kínálatban, amelyek a vállfán lógva vagy a polcon elhelyezve nem rendelkeznek meghatározott stílusjegyekkel, vagyis kedv, ízlés és hangulat szerint formálhatóak. Minden azon múlik, hogy mivel kombinálod őket, vagyis te szabod meg a karakterüket. Bár egyszerű kialakítással bírnak, pont emiatt cseppet sem unalmasak, hiszen ezek az örökzöld, divatos darabok sokféleképpen variálhatóak, ezáltal változatosan bukkanhatnak fel az öltözékekben.

Bár a pliszírozott szoknyára, illetve a blézerre, első blikkre könnyű rásütni, hogy nőies, elegáns fazon, rém könnyű elterelni őket a vagányság és a lezser nőiesség irányába. Ha akarod, romantikus, modern, esetleg klasszikus szettet állíthatsz össze a segítségükkel, de még a sportos lazaság sem áll tőlük távol.

A pliszírozott midiszoknya simán belefér az irodai öltözékbe, ugyanakkor rá lehet építeni a kényelmes stílust. Az egyszerű tengerészzakó szintén sokféle módon elsüthető, és persze, nem csak ősszel lehet előkapni a szekrényből.

Hálás darab, aminek megtérül az ára, hiszen minden évszakban hű társad lehet, és jó alapot ad a sikkes megjelenéshez. Az élénk színű kreációktól sem kell ódzkodni, feldobhatják a letisztult, semleges tónusú szereléseket, esetleg színblokkos összeállításokban is helyet kaphatnak.

Ez a sárga blézer például annyira rabul ejti a tekintetet, hogy nem kell hozzá más, csak egy fehér ing, vagy szimpla póló, sőt, a franciás kis breton toppal szintúgy divatos, friss kombinációt alkot.

Ha már csíkos felső, nézzünk meg három egyszerű variációt arra is, hogyan lehet beültetni a nőies őszi szettekbe. Loafer, sportcipő és magassarkú is jöhet mellé, a klasszikus casual stílusokban verhetetlen!

Bár az esős idő lassacskán kiszorítja a placcról a mokaszint, más néven loafert, de ha sikerül kifogni egy-két enyhébb, szárazabb napot, még nagyon sokféleképpen elsütheted. Itt csak néhány kombinációt láthatsz a rengetegből, könnyed francia, valamint vagány stílusban.

A leggings ugyan nem nadrág, de vannak olyan összeállítások, amelyekben abszolút nem kelt hiányérzetet. A laza nagyvárosi, New York-i sikk alapeleme is lehet, ám nem árt óvatosabban tervezni vele.

Mindenképp igényli a hosszított szabású felsőt, ami lehet blézer, ing, mellény vagy kardigán, viszont arra érdemes ügyelni, hogy a lezser, bő darab ne rombolja le az alakot. Már az enyhén karcsúsított vonalak is segítenek megtartani a sziluett arányosságát.

A csőszabású hosszú szoknya újra felbukkant az idei divatban, korábban a kilencvenes években és a kétezres évek elején futott nagyot. Formálható stílussal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy elegáns, nőies és vagány darabként egyaránt viselheted.

Bár jól műküdik a stílusmixekben, így simán sportcipővel is összeboronálható, azért egy ilyen kombinációnál nem árt figyelembe venni a testalkat sajátosságait. Ha túl hosszú a szoknya, és széles az edzőcipő, az alacsony termetű és a szélesebb csípőjű nők testvonalát egy ilyen szett könnyedén összenyomhatja.

Az enyhén bővülő szárú kosztümnadrág egyértelműen alapdarab, amit többféleképpen elsüthetsz az öltözékedben. A smart casual szettek meghatározó pillére lehet, de kényelmes, sportos stílusban éppúgy megjelenítheted.

A hasított aljú nadrág jó ideje kering a divatban, a szűk verziót Victoria Beckham is nagyon szereti. A testre simuló farmernál lényegesen kényelmesebb, így könnyű megkedvelni, de még könnyebb sikkes szetteket összeállítani vele.

Bár a lakknadrág nem kulcsdarab, és csak keveseknek áll igazán jól, a merészebbek nappal és este egyaránt kihasználhatják, mert jó pár lehetőség rejlik benne, sőt, visszafogottan és vagányan éppúgy viselhető.

Az egyenes vonalú szövetkabáttal nagyon egyszerű játszadozni, szinte kínálja magát a irodai, elegáns öltözékekhez, ugyanakkor lezser stílusjegyekkel szintén meg lehet bolondítani, de akár egy romantikus ruha vagy bohém szett kiegészítéseként is megjelenhet a szerelésben.

A táska, mint tudjuk, nem csak funkcionális elem, hanem stílusfűszer, még egy szimpla futárfazon is rengeteg lehetőséget kínál a változatosságra. Könnyen válltáskává, vagy hátizsákká formálhatod a hosszú pántjának köszönhetően, így biztosan nem fogsz ráunni.

Néha bele sem gondolunk, hogy az efféle divatos darabok mennyire változatosan variálhatóak, így hajlamosak vagyunk leragadni egy-egy jól bevált verziónál. Pedig a fenti képek még ki sem merítik az összes opciót, amivel ezek az egyszerű holmik kecsegtetnek!

Kiemelt képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés