Az új kollekciók arról is képet adnak, hogy milyen divatos minták kerülnek előtérbe tavasszal. A kockás és csíkos mintázatok ugyan makacsul kitartanak az élen, és a virágokat is meghozza menetrendszerűen a kikelet, azért néhány meglepetésre is számítani lehet.

hirdetés

A divatra globálisan ható világmárkák már tavaly ősszel bemutatták tavaszi-nyári kollekciójukat, amely rengeteg csemegével szolgál az új trendeket illetően.

A befutó fazonok, színek és anyagok mellett sokak számára az is fontos információ, hogy milyen divatos minták lepik majd el a kínálatokat tavasszal. Nem titok, hogy ami előnyt élvez a vezető divatházaknál, a tömegesen gyártott konfekció színterén éppúgy felkapottá válik, tehát ezekkel a mintákkal jó eséllyel gyakran fogunk találkozni idén.

Ezek a divatos minták kapnak vezető szerepet tavasszal

A kockás, csíkos és virágos minták úgymond régi motorosnak számítanak a divatban, az első kettő szinte már évszaktól függetlenül uralja a felhozatalt, míg a romantikus virágmotívumok jellemzően tavasszal törnek a csúcsra. Nyilván mindig lehet újításokra számítani, erről most sem feledkeztek meg a tervezők, így egy-egy éra hangulatához kötötték a már jól ismert printeket.

 

A klasszikus csíkos mintázat legutóbb a francia stílus kapcsán kapott nagy figyelmet, és ez a tendencia még nem ér véget, továbbra sem kell elszakadni a breton topok letisztult eleganciájától. A kockás anyagok szinte minden formában megmutatkoznak idén, a sakktábla, a mozaik, a csempeminta és a plédkockás verzió éppúgy jelen lesz a vérkeringésben, mint a piknikkockás printként emlegetett ginghamminta. Jól érzékelhető, hogy nemcsak a hatvanas évek jellegzetes fazonjai és divatszínei, hanem a geometrikus és romantikus mintázatai is nagy hatással vannak az idei trendekre.

A virágmotívumok között most a nagy léptékű, már-már művészi printek is helyet kapnak, színes, kerti virágszirmok lepik el a nőies ruhákat és nadrágokat, melyek selyemszerű anyagokkal találkoznak. A festői szépségű anyagmintázatok mellett a retró pöttyös kreációk törnek utat maguknak, illetve a régóta futó állatminták ezúttal stilizált és részletgazdag változatban egyaránt fellelhetők a palettán.

A szívalakzat és a terepminta egy kis meglepetést hoz magával tavasszal, ezek a printek ugyanis eddig nemigen szerepeltek a divatos minták gyűjtőtégelyében. A színes kis szívek már fel is bukkantak a tavaszi kardigánokon, kendőkön, cipőkön, és ha hihetünk a jóslatoknak, a nyári ruhákat éppúgy ellepik majd.

Kiemelt képek: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés