A csíkos minta sokkal könnyebben variálható a ruhatárunk darabjaival, mint ahogy azt gondolnánk. A retrótól a modern hangulatú darabokig széles körben divatosan mutat. Sok rémmese szól arról, hogy miért érdemes kerülni, miközben nem feltétlenül áll előnytelenül a hölgyeken. Viselete fiatalos, csöppet sem unalmas és vidám megjelenést eredményez.

hirdetés

 

A divatos öltözködés egyik legklasszikusabb elemeként már régóta a köztudatban van a csíkos minta. Mindig is sikkes volt, és valószínűleg az is marad, igazán hosszú életet lehet jósolni ennek a trendnek. Már csak azért is, mert a tavaszi-nyári öltözködés egyik alappillére. Idén a francia stílus egyik nagy kedvenceként lopta vissza magát a lezser eleganciát szem előtt tartó kollekciókba.

Csíkos minta többféle stílusban: szuper könnyű kombinálni

Sokféleképpen variálhatók a csíkos minták, és szinte minden eszközt megadnak arra, hogy a megfelelő trükköket használva kiemeljék nőies oldalunkat. Nagy segítségünkre lehetnek abban, ha esetleg vékonyabbnak szeretnénk tűnni. Vagy épp ellenkezőleg, ha egyes testrészeinket kiemelnénk, vagy itt-ott teltebb idomokra vágyunk.

Bár roppant divatos és vidám ez a szett, a vízszintes, színes csíkok kissé tömbösítik az alakot. Kép: Getty Images.

 

A felsőkre jellemző horizontális minták például a kisebb-nagyobb pocakot és a bővebb mellszélességet könnyen felnagyítják, míg a vertikális vonalak megnyújtják a sziluettet, az átlósak pedig segítenek tagolni a testet.

Csavart visz a letisztult öltözékbe ha többféle, egymástól eltérő csíkos minta találkozik. Sőt, az átlós szabásvonallal kombinálva szépen tagolják és karcsúsítják az alakot. Kép: Getty Images.

 

Természetesen csodát nem szabad várni ettől a praktikától. Vásárlás során azonban érdemes több változatát is kipróbálni a mintás holmiknak, hogy megtaláld a hozzád leginkább passzoló fazont és csíkos mintát.

 

Ezeknek a mintás ruháknak igencsak eltérő a csíkozása, ezáltal más-más szépséget lehet találni bennük. Amíg a vastagabb vonalak bohémebb és fiatalosabb, úgy a hajszálvékony gengsztercsíkok elegáns és kifinomult hatást keltenek.

Ám nem csak a mintázatok, a színek is meg tudják változtatni az öltözékek hangulatát. Az igazán nőies összeállításokat szofisztikált árnyalatokkal, a natúr és a bézs tónusok használatával lehet megalkotni.

Kiemelt kép: Melodie Jeng/Contributor/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés