Stílusa hűen tükrözi vidám, energikus személyiségét, a blogger úgy véli, ötven felett sem kell felhagyni a színes és extravagáns öltözködés játékosságáról, ha az tényleg belülről fakad, és viselője abszolút azonosulni tud az üzenetével.

hirdetés

Volt idő, amikor társadalmi nyomás hatására döntötték el a nők, hogy mit illik, és mit nem illik viselni bizonyos kor felett. A nyolcvanas években például szinte már bevett szokássá vált hazánkban, hogy miután férjhez mentek és gyereket szültek a nők, rövidre vágatták és szépen berakatták a hajukat.

A divatban szintén megfigyelhető volt, hogy egészen más fazonokat, árnyalatokat kínált az ötven feletti nők számára, mint a fiatalabb korosztálynak, ezzel az iránymutatással pedig azt sugallta, hogy egy illemtudó nő kizárólag a saját korának megfelelően öltözködik. Az egyéni stílus nem igazán volt fő szempont akkoriban, mára azonban, ha nem is szűntek meg egészen, de igencsak elmosódtak a határok.

A divat óriási szemléletváltáson ment keresztül az elmúlt évtizedekben, az eltérő alkatú és életkorú modellek foglalkoztatásától kezdve az egyéni stílus szorgalmazásáig. Mivel sokfélék vagyunk, a nőies kisugárzás sem csupán egyetlen öltözködési módon keresztül törhet felszínre.

Míg egyesek számára testhezállóbb a letisztult, kifinomult sikk, mások vonzerejét az élénkebb tónusok, illetve az extravagánsabb, játékosabb szettek erősítik fel. Ezért is fontos, hogy azonosulni tudjunk az öltözködési stílusunkkal, az énidegen megjelenés ugyanis negatív hatással van az önbizalomra, hiszen feszengést, szorongást kelt bennünk.

Akkor tudja igazán az egyéniségünket tükrözni a külső megjelenésünk, amennyiben a hangulatai és színei belülről fakadnak. Hogy milyen személyiséggel bírunk, az a legcsekélyebb módon sem korfüggő, éppen ezért az egyéni stílus kialakítását sem korlátozhatja pusztán az életkor.

Bár a megjelenés sokféle lehet, és legfőképp ízlés dolga, hogy kinek mi tetszik, bizonyos szempontokat nem árt figyelembe venni a szettek összeállításakor: ilyen például az alkati adottság vagy a színtípus. Hiszen nagyon el tudja rontani az összképet egy előnytelen fazon és árnyalat.

50 felett is a színes öltözködés híve: önkifejező stílusával sokakat inspirál a blogger

Annette Sabine Pinkus tényleg a saját kedve és ízlése szerint öltözködik, a divat csupán egy eszköztár számára, hogy kifejezze önmagát. A színes öltözködés olyannyira a játékos lelkületét tükrözi, hogy ötven felett sem finomított stílusán, sőt, akkor sem mond le az eleven árnyalatokról, ha épp a finomabb, semleges tónusokat helyezik előtérbe a trendek.

Bár az általa viselt fazonok között sok olyan akad, ami kulcsdarabnak bizonyult az utóbbi pár év divathullámaiban, azért az rögtön leszűrhető a fotóiból, hogy nem követi fejvesztve a trendeket.

Kizárólag olyan holmikat vásárol, amelyek tökéletesen beillenek a jól felépített ruhatárába, a divatos fazonokat pedig igyekszik egyedien, a saját értelmezésében viselni.

Anette energikus, vibráló kisugárzásával jól rezonálnak az élénk színek, de mindig ügyel arra, hogy ne legyen kaotikus az öltözéke. Neutrális és visszafogott tónusokkal ellensúlyozza az eleven árnyalatok vibrálását, és színritmust alkalmaz, ami azt jelenti, hogy egy-egy vezértónus visszaköszön a részletekben.

Jó érzékkel viseli a feltűnő darabokat és a lezserebb fazonokat, kortalan összeállításaiban egyensúly, harmónia uralkodik.

A játékos, bohém stílusmixek híve, mégsem hat giccsesen soha a megjelenése. Mindez annak köszönhető, hogy nagyon ügyel az arányokra. A laza öltözékekbe is belecsempészi a nőies stíluselemeket, és fordítva.

Bár szabadelvűen válogatja össze a fazonokat és nem veti meg a lezser, oversize szabásokat, az arányosság és a harmónia elvét követve nem esik nagy túlzásokba.

A blogger nemcsak remek stílustippekkel szolgál, hanem segít megérteni, hogy a színes, merész öltözködés sok esetben nem a fiatalság görcsös hajszolását jelenti ötven felett, hanem az örökké fiatal lélek vetülete.

A kiemelt kép csak illusztráció. Fotó: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés