Az öltözködés bizony sokat nyom a latban, ha az életkort vesszük alapul. Egy rosszul összeboronált szett akár több évet is rádobhat a megjelenésre, miközben egy előnyös kombinációval le lehet csípni pár esztendőt a valós életkorból. Csupán a megfelelő praktikákra, színekre és fazonokra van szükség a lenyűgöző összkép eléréséhez. Ez a csinos blogger hatvan felett jár, és minden nap megmutatja, hogy milyen a kortalan, sikkes stílus.

hirdetés

A hatvan feletti Jan Correll számtalan nőt inspirál posztjaival. Az ősz hajú blogger nap mint nap igyekszik bebizonyítani, hogy az öregedés nem egy szégyellni- vagy éppen takargatnivaló folyamat. A nőiesség megélésének lehetősége abszolút kortalan, az öltözködéssel pedig olyan aduász van a nők kezében, amelyet egy kis trükközéssel tényleg alaposan ki tudnak használni.

Sokan nehezen barátkoznak meg az idő múlásával, s annak a megjelenésen hagyott nyomaival. Az őszülés, a ráncok megjelenése egy természetes folyamat eredményei, amelyek kinél korábban, kinél később jelentkeznek. Amikor felbukkannak az ősz hajszálak, egyeseken pánik lesz úrrá, s azonnal rohannak a fodrászhoz vagy a drogériába, hogy elfedjék a korosodás apró jeleit. A csinos blogger célja megmutatni azt, hogy hamvas tincsek és hatvanadik életév betöltése ide vagy oda, a stílus örök és kortalan, ahogy a nőiesség sem mulandó.

Jan Correll úgy gondolja, a magabiztosság titka abban rejlik, hogy mindenki azt vállalja be és úgy öltözködjön, ahogy neki tetszik, és ahogy jól érzi magát. Ha valaki élete végéig festeni akarja a haját, mert úgy érzi jól magát a bőrében, tegye azt. A lényeg, hogy nem kell leragadni a társadalmi elvárásoknál és egy adott skatulyánál, amibe az öregedés sodorja a nőket. Az évek múlnak, azonban a sugárzó személyiség örök, amelyet a divat segítségével remekül lehet hangsúlyozni.

Kortalan stílus hatvan felett: az ősz hajú blogger mesterien trükközik a szettekkel

A pulóverek és a kardigánok az átmeneti időszak egyik legpraktikusabb alapdarabjai. Kényelmesek, kellően melegek a hűvösebb, szeles időben, ráadásul roppant stílusossá tehetik a megjelenést. Hatvan felett már sokan őszülnek, annak pedig, aki úgy dönt, hogy nem festi a haját, célszerű ügyelnie a fazon mellett a választott felső színére is. Vannak olyan árnyalatok, amelyek sápadttá teszik az arcot, amire a téli-tavaszi szezon csak rádob még egy lapáttal.

A csinos blogger rendszeresen választ élénk tónusokat, miközben a klasszikus szürkét és fehéret sem hagyja ki a repertoárból. Nagyon figyel a pulcsik és a kardigánok hosszára is. Vagy hosszabb, combközépig érő fazont visel, vagy rövidebb, derékhangsúlyos felsőt választ, amelyek egyaránt kiemelik nőies alakját.

A farmer minden mennyiségben jöhet, a különböző farmerholmik a kortalan stílus alapját képezik. Bármivel könnyedén kombinálhatók, ráadásul rendkívül sokoldalúak. Lehetnek elegánsak, vagányak és lezserek is attól függően, hogy milyen ruhadarabokkal párosulnak. A hatvan feletti blogger gyakran beveti a kényelmes, mégis csinos farmerholmikat, amelyek elképesztően stílusossá varázsolják a mindennapi megjelenését.

Jan Correll gyakran kísérletezik különleges fazonokkal. A hátul hosszabb, elöl rövidebb felsők vagy éppen aszimmetrikus darabok csodásan hangsúlyozzák az alakot, miközben kicsit extrábbá teszik az unalmas szetteket. Ezen túl szívesen visel élénkebb, merészebb mintázattal díszített holmikat, amelyek igazán különlegessé teszik a megjelenését.

A sportos holmikat is nőiesen viseli. A színekkel, fazonokkal remekül lehet trükközni. A rózsaszín például mindent kifinomultabbá tesz, különösen akkor, ha világos tónusokkal párosul. Egy elegáns anyagú, mégis laza nadrág pedig roppant sikkes kisugárzást eredményez egy edzőcipő mellett, miközben kellőképpen kényelmes is.

Kiemelt kép: Noam Galai/Getty Images for Shorty Awards/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés