Az idő múlása előbb vagy utóbb mindenkin nyomot hagy, de nem feltétlen negatív értelemben. Csakúgy, mint a ráncok, az ősz haj esetében sem törvényszerű, hogy keresztülhúzza a nőiességet, erre nagyszerű példa ez a hatvan feletti modell, akinek szépsége túlragyogja az öregedés látható jeleit. Van egy mondás, miszerint szépen is lehet öregedni, ami nem azt jelenti, hogy a test változatlan, a bőr pedig sima és feszes marad. Nagyon sokat jelent a kisugárzás, a személyiség és a stílus összhangja, és az, hogy ki mennyire tudja elfogadni önmagát, illetve hogyan bánik a megjelenésével. Nem csak a külsőségek számítanak, sokkal inkább fontosabb az önazonosság.

hirdetés

Az öregedés valójában egy hosszú utazás, nem hirtelen veszi kezdetét a hatvan körüli életkor tájékán, apránként, fokozatosan már jóval korábban elindul sejtszinten a folyamat, de nem csak a fizikai valónkban, hanem a belső világunk, a psziché szintjén is rengeteg változáson megyünk keresztül az út során. Éppen ezért sok minden befolyásolhatja a kívülre láthatóvá váló jeleit. Könnyű rámondani, hogy az, aki lassabban öregszik, vagy nem eléggé látványosan, bizonyára nyert a genetikai lottón. Az örökletes hajlam azonban nem olyan program, amit ne lehetne felülírni.

 

Az életmód mindenképp nagy hatással van az öregedés tempójára és mértékére. Nem menti meg az embert az őszüléstől, sőt, még a ráncok kialakulását sem állítja meg, viszont a testben zajló oxidációs folyamatokat jelentősen lassíthatja. Az örökifjúságot sokan tévesen a feszes bőrrel és fiatalon konzervált megjelenéssel azonosítják, pedig sokkal inkább a kisugárzásban, a tekintet és a mosoly őszinte erejében mutatkozik meg.

Vannak nők, akik ráncokkal, ősz tincsekkel együtt is szépek, így sem a barázdák, sem a deres tincsek nem tehetők kizárólagos felelőssé, ha idővel halványodni kezd a nőiesség és a vonzerő. Ám a bőr egészséges működése sem mellékes, ezért muszáj törődni vele. Nem is annyira a ráncok és az életkori sajátosságok, hanem sokkal inkább az általános állapotában történő változások ronthatnak a megjelenésén. A gondosan ápolt és táplált hámréteg az öregedés jeleivel együtt is élettel telinek, ragyogónak és sugárzónak tűnhet.

A frizura, a finom smink, valamint az öltözködési stílus szintén mérvadó lehet a megjelenést illetően. Az ősz haj, ha egészségesen fénylő és gondozott, csodásan mutat egy jól megválasztott fazonnal. Nem árt azonban mérlegelni, mennyire passzol a bőrtónushoz. A barackos felhangú, világos bőrhöz remekül illenek a fehérbe hajló tincsek, sőt, kreol bőr esetén sem ütnek el annyira, ám a szürkés, hideg hajtónus a kreolos bőrárnyalatok közül leginkább az olyan típussal cseng össze, amely hűvös olajszínű felhanggal rendelkezik.

Ez a 60 feletti modell megmutatja, hogy az ősz haj is lehet sikkes

Sokan mondják, hogy a szépség mulandó, ám erre a hatvan év feletti modell abszolút rácáfol. Ősz hajával, finom ráncaival csak úgy ragyog a fotókon, csodásan fest, és szó szerint árad belőle a nőiesség. Nem takargatja ráncait, nem szeretné elfedni a valóságot, büszkén vállalja, az idő múlását.

Általában finom, visszafogott sminket visel, nem maszkírozza el magát. Nem varázsol magának porcelánbaba arcot az alapozóval, csupán kiegyenlíti bőrtónusát. A visszafogott makeup kiemeli gyönyörű vonásait és a sugárzó tekintetét, talán éppen ettől annyira elbűvölő a megjelenése.

Számos nő kifejezetten irtózik a hamvas, ősz frizurától. Pánikra semmi ok, a megfelelő gondoskodással éppen olyan ragyogó és csodálatos lehet az ezüstös hajviselet is, ráadásul a megfelelő fazon még csak nem is dob rá pluszéveket az eredeti életkorra. A fantasztikus modell akár éveket tagadhatna le, amit egyértelműen a sikkes hajfazonnak, a megfelelő sminknek és a jól megválasztott ruhaszíneknek köszönhet.

Kedveli az élénk színeket, leginkább bordós, rózsaszínes árnyalatokat visel, amelyek látványosan vidámmá és üdévé varázsolják a megjelenését. Gyakran választ nude, letisztult darabokat, amelyek szintén remekül állnak neki, a gyönyörű modell pontosan tudja, hogy milyen holmikat érdemes viselnie a tökéletes, nőies összkép érdekében.

Előfordul az is, hogy feketét választ, azonban ilyenkor az ékszerekkel trükközik egy picit. A csodás gyöngyök sokat dobnak a sötét tónus komorságán, ráadásul remekül mutatnak az ősz, hamvas frizurával.

Kiemelt kép: t.neklyudova_official/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés