A szezélyes őszi időjárás gyakran nem könnyíti meg a nőies, letisztult szettek összeállítását, hiszen a réteges öltözködés ilyenkor már megkerülhetetlen. Olykor nehéz harmonikusan összelőni a különféle fazonokat, de azért még a hétköznapi, praktikus szerelések is lehetnek nagyon nőiesek.

hirdetés

Ha kisüt a nap, még megmutatja erejét, azonban az esős, szeles napokon szó szerint meg lehet fagyni az átmeneti holmikban. Erre az egyetlen megoldás a réteges öltözködés. A sok-sok réteg felhalmozása azonban nagyon rosszul sülhet el, ha nem megfelelően vannak összeboronálva a fazonok és a különféle anyagok. Az eltérő tulajdonságú ruhadarabok kombinálásánál számos tényezőt figyelembe kell venni ahhoz, hogy az egymásra pakolt rétegek ne szélesítsék az alakot. Ugyanakkor az arányok is könnyedén eltolódhatnak optikailag, ha egy-egy szabás rossz helyen tagolja a test függőleges vonalát. A színek, anyagok és minták harmóniájára szintén ügyelni kell, hogy ne keltsen kaotikus, szedett-vetett látványt az összhatás.

Az interneten sok inspiráló példa kering arról, hogyan érdemes kialakítani a ruharétegeket, hogy a szett összességében a praktikum, a kényelem, és a könnyed, nőies stílus kívánalmainak is megfeleljen. Hatvan év felett járó bloggerek mutatták meg, milyen zseniálisan bánnak az őszi ruhadarabokkal. Minden egyes összeállítás finom ízlésről árulkodik. Ezek az átmeneti szettek nőies összhangot sugároznak, nem szélesítik az alakot, kellően melegek és még elképesztően sikkesek!

A réteges öltözködés így lesz stílusos 60 felett

A közösségi médiában rengeteg divatblogger tört már utat magának, ezek a csinos, remek ízléssel megáldott nők sem véletlenül tudhatnak maguk mögött annyi divatrajongó követőt. Mások stílusából sok-sok ihletet lehet meríteni, mivel mindenki különbözik, nem a leutánzás és lemásolás a cél, hanem az ötletek egyénre szabása. S bár ezek a bloggerek hatvan felett járnak, a réteges öltözködés stílusosságára vonatkozó elveik nem csupán az érettebb korosztály számára szolgálhatnak kreatív és ízléses tippekkel.

Rengeteg réteg ide vagy oda, a monokróm szettekkel nem lehet mellényúlni. Érdemes hasonló árnyalatú holmikat összeboronálni, és máris egységesebbé válik az összkép.

A pulóvert nem árt elöl betűrni a nadrágba, így sokkal csinosabb az összkép, a vastag ruhák alatt nem tűnik el a nőies sziluett. A pulcsik alá simán elfér egy-egy vékonyabb blúz, ami feltűnés nélkül melegebbé teszi az öltözéket. Ha kisüt a nap, a finomkötött felsőt azonnal, gondolkodás nélkül le lehet kapni, a lényeg, hogy minden egyes réteg önmagában is sikkes, stílusos legyen.

A bővebb nadrágok alatt lazán elfér egy vastagabb harisnya. Ez a megoldás nem a legkényelmesebb ugyan, de bárki, aki álldogált már hideg, szeles megállóban, vagy hűvösebb őszi időben rótta az utakat, jól tudja, hogy egy plusz réteg bizony kincset ér. Érdemes olyan csizmával kombinálni a nadrágot, amiből nem villan ki a harisnya, így cseppet sem lesz feltűnő a rétegezés. A világosabb holmik alá mindenképp testszínű harisnya kerüljön.

A kötött pulóver simán elbír még egy kötött poncsót vagy épp kardigánt. Cseppet sem hat furcsának ez a kombináció, bár a ruhadarabok árnyalatát érdemes ügyesen összepárosítani. Ha nagyon elütnek egymástól a színek, elvész az összeállítás kifinomultsága és nőiessége. Ahhoz, hogy indokoltan kerüljön bele a szettbe a pluszréteg, ahhoz kell igazítani a kiegészítőket. A csizma, a mokaszin, a táska vagy épp a sapka árnyalata mindenképpen hasonuljon hozzá.

A túlméretezett szabású, bő, lezser ingek, blézerek vagy épp az átmeneti kabátok remek lehetőséget rejtenek magukban. A csinos fazonokkal rendkívül egyszerűen rétegezhetők az alapholmik, így garantáltan nőies és sikkes lesz a megjelenés! Amikor bereccsent a hűvös idő, egy hatalmas plédsál nemcsak feldobhatja, hanem melegebbé is teheti a szettet.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés