Linda V. Wright megjelenése sokakat inspirál, remek példát hoz arra, hogy a kifinomult stílus hetven év felett éppúgy megőrizhető, még akkor is, ha a kényelem nagyobb szerepet kap az öltözködésben.

hirdetés

Bár nem hagyott fel véglegesen a modellkedéssel, Linda V. Wright ma már egy világhírű párizsi luxusmárka élén áll, a Crimson Cashmere kreatív igazgatója és dizájnere.

A Texasban született tervező már egészen fiatalon érdeklődni kezdett a divat iránt, kezdetben pedig a modellkarrier kézenfekvőnek tűnt számára, hogy betekintést nyerjen ebbe az izgalmakkal teli világba. Harmincas évei környékén azonban már új kihívásokra vágyott, ezért Párizsba költözött, ahol divatszerkesztőként és tervezőként próbált meg érvényesülni. Keményen megdolgozott az álmaiért, varrodában vállalt munkát, hogy továbbfejlessze tudását. Míg egy napon meglátta a nagy lehetőséget a minőségi kötöttáruiról híres Crimson Cashmere fejlesztésében.

Újításaival csakhamar elérte, hogy a Crimson ne csupán visszanyerje régi fényét, hanem lépést tartson a mai divattal, miközben megőrzi klasszikus értékeit. Szerinte a kitartás, a kreativitás és a szenvedély a siker kulcsa, és az ő esetében ez abszolút beigazolódott. A márka Linda személyiségével és életfilozófiájával teljesedett ki igazán, kollekciói iránymutatóak abban, hogyan lehet egyszerűen, mégis elegánsan öltözni, és miként lehet az aktuális trendeknek megfelelően felfrissíteni a klasszikus darabokkal megalapozott stílust.

Linda Wright öltözékei szintén ezeket az elveket egyesítik, rámutatnak arra, hogy az egyszerű, ám minőségi elemekből álló stílus bármely életkorban, hetven felett éppúgy megőrizhető. A tervező megjelenésében a lezseren nőies francia sikk, valamint az elegáns tomboy stílus keveredik ízléses, szofisztikált formában.

Stílus 70 év felett: Linda Wright nem bonyolítja túl az öltözködést, mégis sikkes

A nőiesség megélése, illetve a nőies megjelenés kapcsán rengeteg félreértés kering a köztudatban. Tény, hogy a stílus kulcsfontosságú a nőiesség szempontjából, ám sokféle formában támogathatja azt. Edzőcipőben és elegánsan lezser darabokban éppúgy kifinomult lehet egy nő, sőt, a vonzó kisugárzás akkor is érvényre juthat, ha mellőzi a sminket, és nem magassarkúban tipeg az utcákon.

A nőiesség ugyanis egy attitűd, a stílus pedig ennek jelenlétét tükrözi. A csinos szoknya, a magas sarkú lábbeli, a gondosan elkészített frizura és smink csupán eszköz ahhoz, hogy felerősítsük, kifejezésre juttassuk azt, ami ezek nélkül ugyanúgy megvan bennünk, de egyik sem kizárólagos feltétele a nőiesség megnyilvánulásának, megélésének.

Lehet valaki elegáns, vonzerőt felturbózó ruhafazonokba bújva is kifejezetten közönséges és slampos, ahogy a férfias szabáselemeket előtérbe helyező tomboy stílus sem zárja ki a sikkes nőiességet.

Linda V. Wright megjelenése és öltözködése valahogy helyre teszi a nőiesség körül kialakult félreértéseket. Kényelmes, egyszerű alapdarabokat kombinál, de a minőségre és a színharmóniára sokat ad.

Ha csak a fazonokat vesszük, melyek valóban férfiasan lezserek, nincs semmi pláne a szettjeiben, viszont a színekkel és az anyagokkal el tudja érni, hogy a nőiesség és a stílus sugározzon az összképből.

A tervező nagy gondot fordít a bőrápolásra – ám mindezt nem a termékek halmozására, hanem azok tudatos összeválogatására alapozza –, sminket viszont egyáltalán nem visel. Ötvenéves kora környékén a hajfestéssel is leállt, őszes frizurájából sem csinál nagy ügyet, többnyire összefogva hordja a haját.

A hajápolásra azonban gondosan ügyel, olykor pedig fejkendővel, hajpánttal vagy vagány sapkával egészíti ki öltözékét, hogy izgalmasabb legyen az összhatás.

Linda ruhatárában nagy szerepet játszanak a színek és minták, mindig tudja, hogy tegye érdekesebbé az olyan alapdarabokat, mint a szimpla garbó, a kötött pulóver, a farmernadrág vagy a klasszikus blézer.

Nem bonyolítja túl sem az öltözködést, sem a szépítkezést, mégis rendkívül sikkes a megjelenése, amely abszolút visszatükrözi kifinomult nőiességét annak ellenére, hogy főként kényelmes, lezser fazonokat visel.

Mivel gyakran saját maga népszerűsíti a Cimson Cashmere butik kollekcióit, a modellkedésnek sem intett búcsút teljes egészében, stílusbloggerként pedig óriási népszerűségre tett szert. A közösségi médiának köszönhetően világszerte megismerték a nevét, rengeteg nő merít inspirációt stílusából.

Kiemelt képek: @lindavwright/Instagram.

  • Megosztás: