A szezon kedvenc gyümölcse a szilva, nem véletlenül: igazi antioxidáns-bomba, fokozza az anyagcsere működését, és javítja az emésztési folyamatokat. Ráadásul remek haslapító smoothie készíthető belőle.

hirdetés

Nyár végére az emésztés megsínyli a nyaralások alkalmával elkövetett kilengéseket. Ha a sok fagyi, koktél és lángos megtette hatását, és az anyagcsere belassulását kis pocak is jelzi, egy szupergyümölcsökből álló, ásványi anyagokban és vitaminokban dúskáló haslapító smoothie helyrebillentheti az egyensúlyt odabent.

A szilva nyár végén szinte kínálja magát, és pont a legjobbkor lép színre. A C-vitaminban és rostban gazdag gyümölcshús emésztésserkentő hatással bír, és segíti a zsírégető folyamatokat. A zamatos szilva kalóriaszegény, viszont sokféle ásványi anyagot tartalmaz. Magnéziumban, káliumban, és vasban is bővelkedik, emiatt vérképző tulajdonságokkal is henceghet. Mivel 85%-a víz, és káliummal is rendelkezik, természetes vízhajtóként működik, ezért kiválóan alkalmas méregtelenítésre.

A fanyar ízű szeder csodásan passzol hozzá, ami szintén remek antioxidáns-forrás. Éppúgy, mint a szilva, javítja az emésztést, mert oldhatatlan rostjaival beindítja a bélmozgást. A szilva is tartalmaz oldhatatlan rostokat, például a héjában megtalálható a cellulóz. A szeder a diétába is bátran beilleszthető, hiszen nagyon csekélyke cukormennyiség található benne.

Méregtelenítő, haslapító smoothie szilvával és szederrel

A szilva héjától sem érdemes megszabadulni, hiszen szuper rostforrás, és vízhajtó hatással is bír.

Hozzávalók:

  • 1 púpozott marék szeder
  • 4 db szilva
  • ½ narancs frissen facsart leve
  • 1 dl ásványvíz

A szilvákat magozd ki, vagdosd ketté, vagy negyedeld őket, majd az előkészített, alaposan megmosott gyümölcsöket pakold bele a turmixgépbe. Add hozzá a narancslevet és a vizet, és addig dolgoztasd a masinát, amíg pépes állagú smoothie-t nem kapsz.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés