A téli szezonban könnyedén felcsúszik pár kiló, amit a tavasz közeledtével a legtöbben pillanatok alatt szeretnének leadni. Ez sajnos nem lehetséges, így érdemes még idejében saját kézbe venni a gyeplőt, és kialakítani egy jól átgondolt, teljes testre ható rutint. Nem csak a felesleg ledolgozása a cél, a feszesedés éppúgy szükséges a tónusos alakhoz, így a fenékformáló edzés sem maradhat el.

hirdetés

Bár nem törvényszerű a hízás télen, tény, hogy ilyenkor könnyebben felugorhat és megrekedhet néhány pluszkiló. Ilyenkor sokan kevesebb időt töltenek a szabadban, ráadásul a korai sötétedés és a hideg sem sokat lendít a motiváción, ami a testmozgást illeti. Ez már eleve lassítja az anyagcsere működését, és a közérzetnek sem tesz jót, így gyakran beleragad az ember a „mozognék, de olyan fáradt és energiátlan vagyok” ördögi körébe.

Elsősorban az étkezési szokásokon kell változtatni, hogy visszatérjen a vitalitás, és energikusabban teljenek a mindennapjaid. Ezután könnyebb lesz rendszeresebbé tenni a testmozgást, ami nem csak a súlyfelesleg leadása, hanem a kondíció megőrzése miatt is fontos. A mozgásszegény életmód és a felpuhult izmok következtében a test tónustalanná válik, ami a fenék és a comb környékén a leglátványosabb.

A legtöbben a fogyás eléréséhez kardióznak, a HIIT-edzések egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A felesleg könnyedén le is szalad akkor, ha sikerül a zsírégető edzéseket beiktatni a napirendbe, mellette pedig alaposan átgondolt étrend szerepel az életmódváltásban. A tónusos alakhoz ez azonban nem lesz elegendő, nagyobb hangsúlyt kell fektetni az egyes területek feszesítésére is.

Feszesítő fenékformáló edzés: látványos eredményt hoz hosszú távon

A fogyás következtében a bőr kissé megnyúlik, a nőies formák nem lesznek olyan feszesek, mint amit sokan várnak a felesleg leadása után. Minél több kilótól szabadul meg valaki, annál inkább láthatóvá válik a bőr rugalmatlansága. Ennek elkerülése azonban igazán kézenfekvő, a zsírégető tornák mellett feszesítő, alakformáló és erősítő gyakorlatokat éppúgy érdemes beiktatni az edzéstervbe.

Ezeket ugyanúgy lehet otthon, a meleg szobában végezni, ráadásul semmivel sem vesznek több időt igénybe, mint a fogyást célzó társaik. Az alakformáló tornák általában egy-egy adott területre koncentrálnak, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő videót az interneten. Nehézségi szintjük csakugyan eltérő, kezdők számára ajánlott egy könnyedebb feladatsorral kezdeni, majd fokozatosan növelni az intenzitást.

 

A popsi, valamint a comb területének feszesítése kényes kérdés, hiszen nem olyan egyszerű kerek idomokat és kisportolt lábakat faragni. Hányan hallhatták már fogyásuk után azt a mondatot, hogy „Oda lett a feneked”? Ha nem hárul kellő figyelem rá, valóban laposabbá válhat a nőies sziluett ezen része, így ajánlott feszesítő, erősítő tornákkal felturbózni a szokásos edzéstervet.

A videóban látható, mindössze harmincperces feladatsorhoz csupán egy székre van szükség, így bárki kényelmesen végezheti otthonában a popsi- és lábformáló tornát. Hosszú távon hangsúlyosabb testkontúrt eredményez, a megereszkedett területeknek búcsút lehet inteni. Ha még idejében rendszeressé válik, tavasszal sem kap el senkit a sikítófrász a fürdőruhaszezon közeledése miatt.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés